Mozarthaus 2019-2020 Sezonu’na Klasik Konserler Serisi Açılış Konseri ile başlıyor

0

Mi Alma Llanera “Venezuela’dan Gece Müziği”
Flavio Sala
3 Ekim 2019 Perşembe, 20.00
Mozarthaus 3 Ekim Perşembe akşamı “MI ALMA LLANERA-Venezuella’dan Gece Müziği” ve 4 Ekim Cuma akşamı “BECOMING – Müziğin Hikayeleri ve Hikayelerde Müzik” başlıklı iki konser serisi gerçekleştirecek olan önemli bir İtalyan gitar ustası “FLAVIO SALA”yı misafir ederek 2019-2020 konser sezonunda kapılarını siz değerleri müzikseverlere açıyor.
Gitarist Flavio Sala, beş yıl Venezuella’da Valencia ve Caracas arasında yaşamıştır. Venezuella’da Carora’da düzenlenen “ALIRIO DIAZ Uluslararası Gitar Yarışması”nda elde ettiği birincilik ödülünden sonra, Venezuella’nın en tanınan ve önde gelen sesleri arasında yerini almıştır. Konser dizisinin ilk etkinliği olan “Mi Alma Llanera” tamamen Venezuela müziğine adanmış bir program olmanın yanında, Sala’nın bu tartışmalı ve büyüleyici bir ülke olan Venezuella’da geçirdiği beş yıllık deneyimini de paylaşacağı bu özel performansta siz müzikseverleri bu sıra dışı deneyime katılmaya davet ediyoruz…
PROGRAM
I Antonio Carrillo (1892-1962) | Como llora una estrella (valscancion)
Rodrigo Riera (1923-1999) | Nostalgia, Melancolia
Antonio Lauro (1917-1986) | Maria Carolina
Alfonso Montes (1955) | Preludio de adios
Simon Diaz (1928-2014) | Caballo Viejo
Isaias Alvarado (¿?) | El tragalocha
Vicente Emilio Sojo (1887-1974) | Que no te quiera mas
Antonio Lauro | Seis por derecho
Mauro Giuliani (1781-1829) | Rossiniana opus 119 nr. 1
Rodrigo Riera | Preludio Criollo
Antonio Lauro | Natalia
“Indio” Figueredo (1899-1995) | Los Caujaritos
Flavio Sala (1983) | Para Lauro y Romero
Pedro Elias Gutierrez (1870-1954) | Alma Llanera
* Program süresi: Yaklaşık 120 dk.
FLAVIO SALA, gitar
” Herzaman düşündüğünü çal”- Flavio Sala, gitarist
Flavio Sala yeni albüm kaydının lansmanında (Türkiye debüsü),iki farklı konser serisinde ilk kez hem gitarist hem de besteci olarak sahnede yer alacaktır. “Gitarım ve şık ama rahatsız olan kıyafetim ile sahneye çıktığımda, sırası ile programdaki eserleri çalar, ancak hiç konuşmaz, konser sonunda selamımı verir, teşekkür ederek, dinleyicilerime veda ederdim” Artık bu dönem sona erdi. Çünkü şimdi dinleyicilerimle paylaşabileceğim otantik bir hikayem ve müziğim ve bestelerim ile kim olduğumu, nereden geldiğimi ve nereye doğru gittiğimi paylaşabileceğim bir fırsata sahibim”
1983 yılında Molise’de küçük bir şehir olan Bojano’da doğan Sala,100 yıllık müzik geleneğine sahip bir aileden gelmektedir. Sanatçı enstrümanı ile ilk tanışmasını “Solak olduğum için, hiç çalamayacağımı düşünürdüm. Birgün babam elime bir gitar verip, çalmam için birkaç akor öğretti. Gitarın tellerine dokunduğum anda hayatımdaki yolumu bulduğumu hissettim. O an sadece 7 yaşında idim.” Sözleri ile ifade etmektedir.
Aralarında Gargnano 2001, Michele Pittaluga 2003, San Francisco 2004, Alirio Diaz 2006, Alexander Tansman 2008’ın da bulunduğu uluslararası prestije sahip birçok gitar yarışmasını kazanmasının ardından, Flavio Sala The Jury Bashmet New Russia Orchestra, the Turin ve Moscow Philharmonic Orchestra, the Orquesta Sinfonica de Venezuela gibi birçok önemli orkestra ile aynı sahneyi paylaşmış ayrıca birçok kez Flamenko gitaristi Gerardo Núñez’in yerine Moskova’da bulunan Tchaikovsky Concert Hall ‘da, St. Petersburg’da the Hermitage Theater, Buenos Aires’te the TeatroColiseo, Belo Horizonte’de the Grand Teatro das Artes ve Palermo’da the Politeama Theater‘da konserler vermiştir.
Konser verdiği ülkeler arasında
İtalya
İspanya
Avusturya
Hırvatistan
Romanya
Bulgaristan
Polonya
Rusya
Argantin
Uruguay
Brezilya
Venezuela
Kuba
Birleşik Arap Emirlikleri
Amerika birleşik Devletleri bulunmaktadır.
“Çalmak insanın hayat şekli haline geliyor: Dünyada gezerken insan yeni kişiler, yeni arkadaşlar, hayranlar, kadınlar ile tanıştığında ve enstrümanına olan sevgisini paylaştığında, pek çok insan bunun sıkıcı olduğuna inanabiliyor. Bu düşünce beni derinden üzüyor. Çünkü insanlar kötü bir lazanya yediklerinde maalesef bu hep şefin hatası oluyor!!!”
“Accademia Chigiana”da Oscar Ghiglia ‘nın öğrencisi olan Flavio Sala, günümüzde hakettiği yeri ve ilgiyi bulamayan ve genellikle az dinleyici kitlesine sahip olduğunu düşündüğü enstrümanı için yeni bir bakış açısını hayal etmektedir:
“Gençlik yıllarımda Andres Segovia benim için bu işin ilahı idi. Paco de Lucia’yı dinledikten sonra ise. akustik flamenko gitaristlerinin tekniğini kalsik müzik gitar teknikleri ile birleştirerek çok daha geniş bir anlatım ifadesine sahip olunabileceğini böylece klasik gitardan çok daha fazlasının elde edilebileceği gerçeğini farkettim. Klasik gitaristliği tabii ki sırf bu sebepten dolayı bırakmadım. Klasik gitaristler başkaları tarafından kazanılmiş olan bir ödülü savunup “geleneksellik müzesine” kendilerini hapsederken bizim enstrümanımız gitar festivalerinin getholarında maalesf gittikçe daha güçsüz bir hale dönüşmektedir.Gitarın kesinlikle yeni bir izleyici kitlesine ihtiyacı vardır. ”
“Flavio Sala Plays Pop” isimli solo gitar albümü ve Marcus Miller, ToninhoHorta, Jorge Pardo, Mango, Cliff Almond, Otmaro Ruiz, CarlesBenavent, RubemDantas, Giovanni Baglioni, Rome String Quartet, Alain Perez, Israel “El Piraña”, PeppinoD’Agostino, Alex Acuña, Daniel Binelli, Huascar Barradas ve kardeşi Simone Sala’nın da yer aldığı “De La Buena Onda” albümü ile klasik gitar alanında yeni bir ufuk açmayı hedeflemiştir. “Klasik gitar için bestelenmiş eserleri 1000 kez çaldıktan sonra kendimi hapishanede gibi hissetmeye başladım. Bu albümler benim için bir nefes alma fırsatı olmanın yanısıra harika müzisyenler ile de birlikte çalışma olanağı sağlayarak sıradışı ve harika bir tecrübe yaşamamı sağladı.
Sala 2006 ve 2012 arasında 5 yıl Venezuela’da yaşamıştır. Corora’da düzenlenen “XIV Concurso Internacional de Guitarra Clásica Alirio Díaz” ve Caracas’ta “Vicente Emilio Sojo Vakfı” tarafından düzenlenen “Venezuela müziğini en iyi yorumlama” kategorisinde kazandığı özel ödülden sonra Sala, Venezuela’nın gitar müziği alanında en özgün seslerinden biri haline gelmiştir. Sala’ya göre insanların Giuliani ve Rodrigo’yu çok sevmeye başlamalarının nedeni kesinlikle altta yatan popüler köklere dayanmaktadır.
Flavio Sala müzik hayatı boyunca José Antonio Abreu, Gustavo Dudamel, Claudio Baglioni, Steve Howe, Rafael “Pollo” Brito, Guillermo Moron gibi bir çok önemli kişi ile tanışma fırsatı bulmuş ve “OrquestaSinfonica de Venezuela” orkestrası ile solist olarak Venezuela’nın yanısıra , Kuba, İtalya ve Yunanistan’da da konserler vermiştir.
2014 yılında sanatçılar için verilen özel “O-1” vizesi ile Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınmış ve iki yıl içinde 90 konser vermiştir. “Amerika’da bulunduğum süre içerisinde hem müzik işletmeciliği alanında eğitim gördüm hem de bu konuda deneyim kazanarak projem üzerinde çalışmaya başladım”. 2016 yılında Steve Howe (YES, Asia), FabrizioBosso, Cesar Orozco, Antonio Serrano ve Rafael “Pollo” Brito ile kaydettiği gitar düetlerinden oluşan yeni albümü “MiGuitarra y Mis Amores”ı piyasaya çıkarmıştır.
Sala, CamilloPerrella yapımı klasik ve flamenko gitarlar çalmaktadır. Sanatçı Peralla ile ilgili düşüncelerini “Kendisi gibi bir lütiye ile çalışmaktan dolayı çok şanslıyım. Çünkü Peralla, XXI. yüzyılda bir gitaristin tüm beklentilerini karşılamayı başarmanın yanısıra, işini kopyalama metodu ile değil her zaman büyük bir yaratıcılıkla yapmaktadır. Peralla gerçek bir dahi ve bunu bilen de halen bir tek benim” şeklinde ifade etmektedir.
İtalya’ya kesin olarak döndükten sonra Sala, kendisinin de 9 yıl eğitim gördüğü Campobasso’da bulunan the “Lorenzo Perosi” de gitar profesörü olarak çalışmaktadır. Burada hocası Pasqualino Garzia’nın geleneğini sürdürmektedir.
Teknolojiye her zaman ilgi duyan Sala dünyanın her yerinden, her seviyede öğrenciye “Online Skype Gitar Dersleri” vermekte ve kendi deyimiyle bir “Yeraltı Gitar Okulu” kurmaktadır.“Becoming” Müziğin Hikayeleri ve Hikayelerde Müzik
Flavio Sala
4 Ekim 2019 Cuma, 20.00
Mozarthaus, 3 Ekim Perşembe akşamı “MI ALMA LLANERA – Venezuella’dan Gece Müziği” ve 4 Ekim Cuma akşamı “BECOMING – Müziğin Hikayeleri ve Hikayelerde Müzik” başlıklı iki konser serisi gerçekleştirecek olan önemli bir İtalyan gitar ustası “FLAVIO SALA”yı misafir ederek 2019-2020 konser sezonunda kapılarını siz değerleri müzikseverlere açıyor.
Konser dizisinin ikinci etkinliği olan “BECOMING – Müziğin Hikayeleri ve Hikayelerde Müzik” Sala’nın en özel ve şahsi konser ve şovları arasında yerini almaktadır. Performansı sırasında, bestelerini icra etmenin yanısıra, italyan gitarist değişik müzik geçmişlerine sahip müzisyenlerle paylaştığı anılarının yanısıra, kişisel hikayeler ve bir müzisyen olmanın, özellikle bir gitarist olmanın kendisi için önemini ve anlamını da dinleyiciler ile paylaşacaktır. “Müzik beni günlük deliliklerden ve kayıplardan koruyor. Beni koruyorsa sizleri de mutlaka koruyacaktır”
Sala’nın kendi bestelerini ve sanatsal yaşamından kesitleri paylaşacağı bu çok özel performansta siz müzikseverleri bu sıra dışı deneyime katılmaya davet ediyoruz…
Flavio Sala, gitar ve sunum
PROGRAM
Flavio Sala (1983) | A bridge between being and nothingness
The silent passage
Try to feel me
Don’t try (Homage to Charles Bukowski)
Mauro Giuliani | Rossiniana opus 119 nr. 1
Flavio Sala | State of grace
Love is a beautiful sadness
Para Lauro y Romero (Homage to Venezuela)
Drapetomania
* Program süresi: Yaklaşık 120 dk.
FLAVIO SALA, gitar
“Herzaman düşündüğünü çal”- Flavio Sala, gitarist
Flavio Sala yeni albüm kaydının lansmanında (Türkiye debüsü),iki farklı konser serisinde ilk kez hem gitarist hem de besteci olarak sahnede yer alacaktır. “Gitarım ve şık ama rahatsız olan kıyafetim ile sahneye çıktığımda, sırası ile programdaki eserleri çalar, ancak hiç konuşmaz, konser sonunda selamımı verir, teşekkür ederek, dinleyicilerime veda ederdim” Artık bu dönem sona erdi. Çünkü şimdi dinleyicilerimle paylaşabileceğim otantik bir hikayem ve müziğim ve bestelerim ile kim olduğumu, nereden geldiğimi ve nereye doğru gittiğimi paylaşabileceğim bir fırsata sahibim”
1983 yılında Molise’de küçük bir şehir olan Bojano’da doğan Sala,100 yıllık müzik geleneğine sahip bir aileden gelmektedir. Sanatçı enstrümanı ile ilk tanışmasını “Solak olduğum için, hiç çalamayacağımı düşünürdüm. Birgün babam elime bir gitar verip, çalmam için birkaç akor öğretti. Gitarın tellerine dokunduğum anda hayatımdaki yolumu bulduğumu hissettim. O an sadece 7 yaşında idim.” Sözleri ile ifade etmektedir.
Aralarında Gargnano 2001, Michele Pittaluga 2003, San Francisco 2004, Alirio Diaz 2006, Alexander Tansman 2008’ın da bulunduğu uluslararası prestije sahip birçok gitar yarışmasını kazanmasının ardından, Flavio Sala The Jury Bashmet New Russia Orchestra, the Turin ve Moscow Philharmonic Orchestra, the Orquesta Sinfonica de Venezuela gibi birçok önemli orkestra ile aynı sahneyi paylaşmış ayrıca birçok kez Flamenko gitaristi Gerardo Núñez’in yerine Moskova’da bulunan Tchaikovsky Concert Hall ‘da, St. Petersburg’da the Hermitage Theater, Buenos Aires’te the TeatroColiseo, Belo Horizonte’de the Grand Teatro das Artes ve Palermo’da the Politeama Theater‘da konserler vermiştir.
Konser verdiği ülkeler arasında
İtalya
İspanya
Avusturya
Hırvatistan
Romanya
Bulgaristan
Polonya
Rusya
Argantin
Uruguay
Brezilya
Venezuela
Küba
Birleşik Arap Emirlikleri
Amerika birleşik Devletleri bulunmaktadır.
“Çalmak insanın hayat şekli haline geliyor: Dünyada gezerken insan yeni kişiler, yeni arkadaşlar, hayranlar, kadınlar ile tanıştığında ve enstrümanına olan sevgisini paylaştığında, pek çok insan bunun sıkıcı olduğuna inanabiliyor. Bu düşünce beni derinden üzüyor. Çünkü insanlar kötü bir lazanya yediklerinde maalesef bu hep şefin hatası oluyor!!!”
“Accademia Chigiana”da Oscar Ghiglia ‘nın öğrencisi olan Flavio Sala, günümüzde hakettiği yeri ve ilgiyi bulamayan ve genellikle az dinleyici kitlesine sahip olduğunu düşündüğü enstrümanı için yeni bir bakış açısını hayal etmektedir:
“Gençlik yıllarımda Andres Segovia benim için bu işin ilahı idi. Paco de Lucia’yı dinledikten sonra ise. akustik flamenko gitaristlerinin tekniğini kalsik müzik gitar teknikleri ile birleştirerek çok daha geniş bir anlatım ifadesine sahip olunabileceğini böylece klasik gitardan çok daha fazlasının elde edilebileceği gerçeğini farkettim. Klasik gitaristliği tabii ki sırf bu sebepten dolayı bırakmadım. Klasik gitaristler başkaları tarafından kazanılmiş olan bir ödülü savunup “geleneksellik müzesine” kendilerini hapsederken bizim enstrümanımız gitar festivalerinin getholarında maalesf gittikçe daha güçsüz bir hale dönüşmektedir.Gitarın kesinlikle yeni bir izleyici kitlesine ihtiyacı vardır. ”
“Flavio Sala Plays Pop” isimli solo gitar albümü ve Marcus Miller, ToninhoHorta, Jorge Pardo, Mango, Cliff Almond, Otmaro Ruiz, CarlesBenavent, RubemDantas, Giovanni Baglioni, Rome String Quartet, Alain Perez, Israel “El Piraña”, PeppinoD’Agostino, Alex Acuña, Daniel Binelli, Huascar Barradas ve kardeşi Simone Sala’nın da yer aldığı “De La Buena Onda” albümü ile klasik gitar alanında yeni bir ufuk açmayı hedeflemiştir. “Klasik gitar için bestelenmiş eserleri 1000 kez çaldıktan sonra kendimi hapishanede gibi hissetmeye başladım. Bu albümler benim için bir nefes alma fırsatı olmanın yanısıra harika müzisyenler ile de birlikte çalışma olanağı sağlayarak sıradışı ve harika bir tecrübe yaşamamı sağladı.
Sala 2006 ve 2012 arasında 5 yıl Venezuela’da yaşamıştır. Corora’da düzenlenen “XIV Concurso Internacional de Guitarra Clásica Alirio Díaz” ve Caracas’ta “Vicente Emilio Sojo Vakfı” tarafından düzenlenen “Venezuela müziğini en iyi yorumlama” kategorisinde kazandığı özel ödülden sonra Sala, Venezuela’nın gitar müziği alanında en özgün seslerinden biri haline gelmiştir. Sala’ya göre insanların Giuliani ve Rodrigo’yu çok sevmeye başlamalarının nedeni kesinlikle altta yatan popüler köklere dayanmaktadır.
Flavio Sala müzik hayatı boyunca José Antonio Abreu, Gustavo Dudamel, Claudio Baglioni, Steve Howe, Rafael “Pollo” Brito, Guillermo Moron gibi bir çok önemli kişi ile tanışma fırsatı bulmuş ve “OrquestaSinfonica de Venezuela” orkestrası ile solist olarak Venezuela’nın yanısıra , Kuba, İtalya ve Yunanistan’da da konserler vermiştir.
2014 yılında sanatçılar için verilen özel “O-1” vizesi ile Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınmış ve iki yıl içinde 90 konser vermiştir. “Amerika’da bulunduğum süre içerisinde hem müzik işletmeciliği alanında eğitim gördüm hem de bu konuda deneyim kazanarak projem üzerinde çalışmaya başladım”. 2016 yılında Steve Howe (YES, Asia), FabrizioBosso, Cesar Orozco, Antonio Serrano ve Rafael “Pollo” Brito ile kaydettiği gitar düetlerinden oluşan yeni albümü “MiGuitarra y Mis Amores”ı piyasaya çıkarmıştır.
Sala, CamilloPerrella yapımı klasik ve flamenko gitarlar çalmaktadır. Sanatçı Peralla ile ilgili düşüncelerini “ Kendisi gibi bir lütiye ile çalışmaktan dolayı çok şanslıyım. Çünkü Peralla, XXI. yüzyılda bir gitaristin tüm beklentilerini karşılamayı başarmanın yanısıra, işini kopyalama metodu ile değil her zaman büyük bir yaratıcılıkla yapmaktadır. Peralla gerçek bir dahi ve bunu bilen de halen bir tek benim” şeklinde ifade etmektedir.
İtalya’ya kesin olarak döndükten sonra Sala kendisinin de 9 yıl eğitim gördüğü Campobasso’da bulunan the “Lorenzo Perosi” de gitar profesörü olarak çalışmaktadır. Burada hocası Pasqualino Garzia’nın derslerini ve geleneğini sürdürmektedir.
Teknolojiye her zaman ilgi duyan Sala dünyanın her yerinden, her seviyede öğrenciye “Online Skype Gitar Dersleri” vermekte ve kendi deyimiyle bir “ Yeraltı Gitar Okulu” kurmaktadır.
*********
Mozarthaus Klasik Konserler Serisi’nin bu seneki açılış resitalinde Kamerhan Turan, Frederic Chopin’in tüm baladlarını yorumlayacağı özel bir program ile 5 Ekim Cumartesi akşamı Mozarthaus’ta müzikseverler ile buluşacak.Chopin Akşamı, Kamerhan Turan
“Balladlar”
5 Ekim 2019 Cumartesi, 20.00
KAMERHAN TURAN, piyano
Resital Programı:
FRÉDÉRIC CHOPIN (1810 – 1849 )
Ballade No. 1, sol minör, Op. 23
Ballade No. 2, Fa Majör, Op. 38
Ballade No. 3, La bemol Majör, Op. 47
Ballade No. 4, Fa minör, Op. 52
KAMERHAN TURAN
Ankara’da doğan Kamerhan Turan, Ferhunde Erkin ile yedi yaşında başladığı piyano çalışmalarını 1976’da girdiği Aran Müzik Merkezi’nde Elif ve Bedii Aran ile 1987 yılına kadar sürdürdü. Bu süre içinde T.E.D. Ankara Koleji’ni ve Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni de bitirerek 1987 yılında Viyana Müzik Akademisi’ne girdi. Viyana’da Prof. Noel Flores ve Prof. Roland Keller ile çalışan Turan eğitimi sırasında Alban Berg Vakfı ve Avusturya Kültür Bakanlığı burslarını aldı ve 1995 yılında lisansüstü çalışmalarını tamamladı. 1990 Moncalieri, 5. Avrupa Müzik Yarışması ve 1993 “IBLA Grand Prize” Uluslararası Piyano yarışmasında kazandığı birinciliklerin yanısıra 1992 Senigallia, 1995 Ettore Pozzoli ve 1996 Roma Uluslararası Piyano yarışmalarında da finale kalarak çeşitli ödüller aldı.1999 – 2008 yılları arasında Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak ders veren Kamerhan Turan 2008 yılından beri Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesidir ve 2013 yılında profesör olmuştur.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bursa, Çukurova, İstanbul ve İzmir Devlet Senfoni Orkestraları, Bilkent Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Viyana Müzik Akademisi Senfoni Orkestrası, Azerbaycan Devlet Oda Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Ancyra Oda Orkestrası, ve Orchestra Internazionale d’Italia ile konserler veren Kamerhan Turan, Yalçın Adıgözelov, Koral Çalgan, Cemi’i Can Deliorman, Erol Erdinç, Artun Hoinic, Barry Kolman, Ertuğ Korkmaz, Fabio Maestri, Krastin Nastev, Orhun Orhon, Naci Özgüç, Antonio Pirolli, Ari Rasilainen, Patrick Souillot, Hans Wallat, Emin Güven Yaşlıçam ve Helmut Zehetner gibi değerli şeflerle de çalıştı. ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Beyaz Rusya, Güney Kore, İngiltere, İsveç, İtalya, KKTC, Mısır ve Türkiye’de verdiği resitallerin yanısıra Uluslararası İstanbul ve Ankara Müzik Festivallerinde de yer alan sanatçının solo ve orkestra eşliğindeki konserleri çesitli radyo ve televizyonlarda yayınlanmıştır. CD kayıtları Türkiye’de Pb Müzik, Çağsav Müzik Avusturya’da Pepperland Records, Harmonia Classica Records, Classitone, Hollanda’da Brilliant Classics, ve ABD’de Athena Records firmaları tarafından basılmıştır.Genç Yıldızlar Konserleri Serisi Naz İrem Türkmen, Keman Resitali
06.10.2019 20.00
Genç Yıldızlar Konserleri Serisi
Naz İrem Türkmen, Keman Resitali
6 Ekim 2019 Pazar, 18.30
Güher&Süher Pekinel “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” Projesi dahilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklen, ulusal ve uluslararsı birçok yarışmadan aldığı ödüllerle adından söz ettiren genç keman sanatçısı Naz İrem Türkmen, piyanist Çağdaş Özkan eşliğinde 6 Ekim Pazar günü Mozarthaus’ta sanatseverler ile buluşacak.
NAZ İREM TÜRKMEN, keman
ÇAĞDAŞ ÖZKAN, piyano
PROGRAM
G.P. TELEMANN | Solo Keman için Fantezi, No.9, si minör
– Siciliana
– Vivace
– Allegro
H. WIENIAWSKI | Etude-Caprice Op.18, No.2
F. KREISLER | Recitativo & Scherzo-Caprice Op.6
W. A. MOZART | Keman Konçertosu KV 216 No.3, Sol Majör
-Allegro
-Adagio
-Rondeau
L van BEETHOVEN | Keman ve Piyano Sonatı, Op.24 No.5, Fa Majör “İlkbahar”,
1. Bölüm “Allegro”
H. WIENIAWSKI | Keman Konçertosu Op.22, No.2, re minör,
1. Bölüm “Allegro moderato”
P. de SARASATE | Zigeunerweisen Op. 20
*Program Süresi: yaklaşık 70 Dakika
NAZ İREM TÜRKMEN, keman
14 Temmuz 2006 yılında İstanbul da doğdu. Kemaneğitimine Istanbul DevletKonservatuarında 7 yaşında Aslı Erdal ile başladı.
Naz İrem TÜRKMEN Istanbul Devlet Konservatuarı’nda Prof. Dr. Ceyda Uzgören ile öğrenimine devam etmektedir. Özel olarak Muhammedjan Turdiev ve Prof. Sonja Korkeala ile çalışmaktadır.
Naz İrem Türkmen, Güher & Süher Pekinel “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” Projesi dahilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklenmektedir.
Yarışmalar:
Sırbistan Müzik Pedagogları tarafından düzenlenen “Uluslararası Internet Music Yarışması 1. lik ödülü”2016 Sırbistan
Salzburg “Grand Prize Virtuose Yarışması 1. lik ödülü”
2016 Avusturya
14. Uluslararası Bağımsız Müzik Yarışması “Individualist 1. lik ödülü”
2016 Ukrayna
“Anton Rubinstein” keman yarışmasında, “En iyi Barok sonat yorumu ödülü”
2017 Almanya
Haskova da 42. Nedjalka Simeonava keman yarışmasında 2. lik ödülü”
2017 Bulgaristan
International Arthur Grumiaux Competition keman yarışmasında 3. lük ödülü”
2017 Belçika
Albena’da V. Uluslararası “Heirs of Orpheues” Müzik yarışmasında 1. lik ödülü”
2017 Bulgaristan
“VIII. Uluslararası Musican Fireworks in Baden-Württemberg yarışmasında Absolute 1. lik ödülü”
2018 Almanya
Odessa International Violin Competition – 17 yaş altı Junior Categori Grand Prize
2018 Ukrayna
Special Prize for Exceptional Artists Personality ödülü
2nd Ilona Feher International Violin Competiton –Prix d’excellence
2018 Macaristan
Konserler
PERA Müzik Festivali: Istanbul, TÜRKİYE
Bursa Müzik Festivali: Bursa, TÜRKİYE
Arsu Sanat: Istanbul, TÜRKİYE
Yeldeğirmeni Sanat: Istanbul, TÜRKİYE
Barış Manço Kültür Merkezi: Istanbul, TÜRKİYE
Caddebostan Kültür Merkezi: Istanbul, TÜRKİYE
Schloss Zell an der Pram: Zell an der Pram, AVUSTURYA
Mozarthaus: Ankara, TÜRKİYE
Salzburg Mozarteum: Salzburg, AVUSTURYA
Ayrıca kazandığı seçmeler sonrası Türkiye’de muhtelif Orkestralar ile konserler vermektedir:
İş Sanat Parlayan Yıldızlar seçmelerinde başarılı olarak, Parlayan Yıldızlar 2018 serisinde konser verdi.İş Sanat Parlayan Yıldızlar serisinde verdiği konser sonrasında Meriç Soylu 3. Ödülünü aldı.
İzmir Senfoni Orkestrası ile 20 Nisan 2018 tarihinde “Çocuk Solist Sanatçı” olarak konser verdi.
Eskişehir B.Şehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile 27 Nisan 2018 tarihinde Çocuk Solist Sanatçı olarak konser verdi.
19 Mayıs 2018 tarihinde “İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası” ile solist olarak konser verdi.
ÇAĞDAŞ ÖZKAN, piyano
Türkiye’nin önde gelen klasik müzik dergisi Andante tarafından “…en duyarlı duo piyanisti” olarak tanımlanan Çağdaş Özkan, gerek vokal gerekse enstrümantal eşlik alanında geniş bir repertuara ve tecrübeye sahiptir. Bu alanda ABD’nin en prestijli müzik okullarından biri olan The Juilliard School’daki Yüksek Lisans derecesini 2012 yılında tamamlayan Çağdaş Özkan, yine bu okuldaki eğitimi için “Borusan Müzik Bursu” ve American Turkish Society’nin sağladığı “Ahmet Ertegün Bursu”nu almaya hak kazandı. ABD’deki eğitimi boyunca oda müziği, duo ve orkestra piyanisti olarak içlerinde Carnegie Hall ve Alice Tully Hall gibi konser salonlarının da bulunduğu birçok salonda konserler verdi. The Juilliard School’da Naoko Tanaka (keman), Ron Copes (keman), Darrett Adkins (viyolonsel) Robert Jr. White (şan) gibi önemli hocalarla ve öğrencileriyle yakinen çalışma ve konserler verme fırsatını buldu.
Çağdaş Özkan Jonathan Feldman, Margo Garret, Brian Zeger ile piyano eşlik, ve Prof. Ersin Onay ve Zarema Safarova ile solo piyano çalışmıştır. Ayrıca Tom Grubb ile Fransızca diksiyon ve vokal repertuar, JJ. Penna ile Almanca diksiyon ve vokal repertuar, Corradina Caporello ile ise İtalyanca diksiyon çalışmış ve bu repertuarda önemli derecede tecrübe sahibi olmuştur.
Çağdaş Özkan 2010 yılında Aspen Müzik Festivali ve 2011 yılında Music Academy of the West, 2013 yılında Anadolu Efes Müzik Festivali, 2012, 2013, 2015 ve 2017’de Klasik Keyifler Müzik Festivali gibi önemli yaz festivallerine katılarak ABD’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen bariton Ulf Bästlein, piyanist Zeynep Özşuca Rattle, klarnetçi Sacha Rattle, viyolacı Atilla Aldemir, çellist Nil Kocamangil gibi birçok müzisyenle ilişkiler kurdu. 2013 Marsyas Festivali Keman Yarışması, 2015 Flütistan İstanbul Uluslararası Flüt Buluşması, 2017 I. Suna Kan Uluslararası Keman Yarışması etkinlerinin resmi piyanistliğini yapmıştır.
2007 yılında Bilkent Üniversitesi’nden solo piyano dalında mezun oldu ve 2009 yılında Işın Metin yönetiminde Beethoven’in dördüncü piyano konçertosunu seslendirdi. Bununla beraber eşlik alanında Milos Repicky, Diane Richardson, Rita Sloan, Cameron Stowe; solo piyano alanında Hüseyin Sermet, Boris Bloch gibi isimlerle de çalışmıştır. Çağdaş Özkan; Karl-Heinz Schütz, Felix Renggli, Sibel Kumru Pensel, Ellen Jewett, Önder Baloğlu, Ayako Tanabe, Jerfi Aji gibi müzisyenlerle beraber müzik yapma fırsatı bulmuştur. Aynı zamanda Çağdaş Özkan kemancı Önder Baloğlu ile “Duo Bal-Kan” olarak konserlerini devam ettirmektedir. .
Müzik ile çok erken yaşta akordeon ile tanışan Çağdaş Özkan, hâlâ bu tutkusunu sürdürmekte ve bu alanda kendi düzenlemeleri dâhil birçok popüler ve halk müziği parçalarını repertuarında bulundurmaktadır.Trio 424 – Baran, Sibelius, Shostakovich
08.10.2019 20.00
Trio 424 – Oda Müziği Konseri
Baran, Sibelius, Shostakovich
8 Ekim 2019 Salı, 20.00
Helsinki’de aktif olarak konserlerine devam eden Trio 424, Sibelius, Shostakovich ve Baran’ın eserlerinden derlenen zengin bir program ile 8 Ekim Salı akşamı Mozarthaus’ta klasik müzikseverler ile buluşacak.
EMMA MALI, keman
ASLIHAN GENÇGÖNÜL, viyolonsel
EZGİ ÖZTÜRK, piyano
Program:
İlhan Baran | Piyanolu Trio için Dönüşümler (20.03’)
Jean Sibelius | “Lovisa” Trio, No. 4 (16.00’)
-Ara-
Dmitri Shostakovich | Piyanolu Trio, Op. 67, No. 2 (26.53’)
* Toplam program süresi: Yaklaşık 75 dk.
TRIO 424
2017’nin Eylül ayında Ezgi Göktürk, Aslıhan Gençgönül ve Emma Mali tarafından kurulan Trio 424, çalışmalarını Helsinki Sibelius Akademi’de Paavo Pohjola ile sürdürmektedir. Kurulduğundan bu yana Martti Rautio ve Marko Ylönen gibi sanatçıların masterclasslarına katılmış olup Helsinki’de aktif olarak konser vermektedirler.
Emma Mali, keman
1996 yılında Helsinki’de doğan Emma, keman çalışmalarına beş yaşında annesi ile başladı. West Helsinki Music Institute’de müzik eğitimi aldı ve buradan Sibelius Akademi’nin “Junior” bölümünü kazanarak çalışmalarına Pekka Kauppinen ile devam etti. Şu anda Sibelius Akademi’de Réka Szilvay ile çalışmaktadır, önümüzdeki sene Hochschule für Musik und Theater’da Prof. Mi-Kyung Lee ile devam edecektir.
2015 yılında Fin Radyo Senfoni Orkestrasının Genç Yetenekler konserinde solist olarak çalmıştır. 2016 yılında Juhani Heinonen Keman Yarışması’nda 3.lük ödülüne layık görülmüştür. Fin Radyo Senfoni Orkestrası ve Lahti Senfoni orkestrası gibi orkestraların konserlerinde yer almıştır, ayrıca Sibelius Akademi Senfoni Orkestrası ve Youth Academy of Finnish Chamber Orchestra’ya başkemancı seçilmiştir. Oda Müziği alanında birçok tecrübesi olan Emma, şu anda piyanolu trio ve yaylı quartet ile çalışmaktadır.
Emma, OP Art Foundation’ın tarafına hibe ettiği Carlo Antonio Testore (1730) kemanı ile çalmaktadır.
Aslıhan Gençgönül, viyolonsel
1996 yılında Mersin’de doğdu. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarını birincilikle kazanarak Doç. İzzet Nazlıaka ile viyolonsel hayatına başladı. Bunun yanı sıra, 2015- 2016 yılları arasında Prof. Doğan Cangal ile viyolonsel dersleri yapma şansına erişti.Müzik hayatına 7 yaşında Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’nda başlamıştır. 12 sene boyunca devam ettiği koronun daha sonra gençlik korosu olarak devam etmesiyle Türkiye ve yurtdışında birçok konserde yer almıştır. Ahter Destan yönetiminde devam ettirdiği koro çalışmalarının sonunda Belçika’daki Neerpelt Uluslararası Koro Yarışması’nda 1.lik ve Summa cum Laude ödüllerinin sahibi olmuştur. Bunun yanı sıra Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin çocuk korosunun bir üyesi olmaya ve birçok temsilde sahne almaya hak kazanmıştır. Konservatuvar eğitimi boyunca, oda müziği çalışmalarını İlya Sirotin, Erdoğan Davran, İldiko Zsuzsanna Moog, Garbis Atmacayan ile devam ettirdi. Solo konserlerinin yanı sıra, Doğuş Çocuk Senfoni
Orkestrası, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ve Bilkent Gençlik Senfoni Orkestra ‘larında çalmaya hak kazandı. Bu konserlerde, Gürer Aykal, Orhun Orhon, Burak Tüzün, Işın Metin gibi usta şefler ile çalışma fırsatı buldu. 2014 yılında Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Işın Metin yönetiminde Almanya’nın Bonn kentindeki Beethovenfest’te, 2013-2015 yıllarında ise Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası ile Çek Cumhuriyeti, İtalya, Slovakya, Macaristan gibi ülkelerde festivallere katılmaya hak kazanmıştır.
2018’ de Klasik Keyifler 8. Uluslararası Müzik Festivali’ne katılmış ve orada birçok konser vermenin yanı sıra Elizabeth Simkin, Ellen Jewett, Tatjana Masurenko, Rebekka Hartmann gibi usta isimlerle solo ve oda müziği çalışmaları yapma fırsatı bulmuştur. Eğitim hayatı boyunca Aleksander Rudin, Boris Andrianov, Andreas Brantelid, Peter Hoerr gibi isimlerin ustalık sınıflarına katılmıştır.
2016 yılında Finladiya’nın Helsinki şehrindeki Sibelius Akademisi’ne Erasmus Değişim Programı öğrencisi olarak Prof. Raimo Sariola’nın sınıfına kabul edilmiştir. Eğitimine burada devam etmeye karar verip, akademinin seçmelerini 1.lik ile kazanmıştır.
Burada Martti Rautio, Sonja Frakki ve Paavo Pohjola ile oda müziği çalışmalarını gerçekleştirmiş , ve hala piyanolu trio grubu ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bunun yanı sıra, yaylı dörtlü grubu ile Florida Uluslararası Müzik Yarışması’nda 1.lik ödülünü kazanıp, gala konserini New York’taki Carnegie Hall’un Weill Resital Salonu’nda gerçekleştirmeye hak kazanmıştır.
Sibelius Akademi Senfoni Orkestrası’nda grup şefi olarak deneyim kazanmasının yanı sıra, 2018 yılında Helsinki Filarmoni Orkestrası’nın staj seçmelerini kazanarak orkestranın üyesi olma fırsatına sahip olmuştur. 2019 yılında Royal Concertgebow Orkestrası’nın Sibelius Akademi’de düzenlediği seçmeleri kazanarak Helsinki’de devam ettirdikleri konser turlarında orkestra ile konser vermeye hak kazanmıştır.
2018’de Sibelius Akademi tarafından başarıları nedeniyle 1912 yapımı Georges Cunault yapımı viyolonsel tarafına hibe edilen Gençgönül, Helsinki’deki viyolonsel eğitimini Prof. Marko Ylönen ve Raimo Sariola ile devam ettirmektedir.
Ezgi Göktürk, piyano
1997 yılında İskenderun’da doğdu. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazandı. Burada Diler Argat ile profesyonel piyano çalışmalarına başladı. 2009 yılında İlhan Baran’dan çağdaş müzik tarihi, blues&jazz ve orkestrasyon dersi almaya başladı. 2010 yılından itibaren Çiğdem Aytepe ve Atilla Çağdaş Değer’in çeşitli korolarına piyano eşliği yapmaya başladı. 2012 yılında çalışmalarına Öznur Orbay ile devam etti.2014 yılının Mayıs ayında düzenlenen 9. Pera Piyano Yarışması’nda kendi kategorisinde 3.lük ödülüne layık görüldü, yine aynı yarışmanın 2015 yılında düzenlenen “Duo Kategorisi”nde Zeynep Ülbegi ile “En başarılı duo ödülü”nü kazandı. 2014 yılının Ağustos ayında Yunanistan’ın çeşitli yerlerinde konserlerde yer aldı. 2015 yılının Nisan ayında düzenlenen Uluslararası Bartok Müzik Festivali ve Sempozyumu’nda, TRT Radyo 3’te canlı yayınlanan konserde yer aldı. Yine bu yılın Temmuz ayında düzenlenen, Salzburg Mozarteum Yaz Akademisi’nde Prof. Joseph Paratore ile çalışarak çeşitli
konserlerde çaldı. Kasım ayında düzenlenen 16. Antalya Piyano Festivali’nde, Hüseyin Sermet ve Saleem Ashkar ile çalıştı. Atilla Çağdaş Değer’in düzenlediği Genç Koro Şefleri Akademisi’nin “Akademi Piyanist”liğini yapti.2015/2016 yılları arasi Fatma Bildiren’in yönettiği Sevda-Cenap And Vakfı JM Çocuk Korosu’nun piyano eşlikçiliğini yaptı ve Ankara Gençlik Senfoni Orkestrasının çeşitli projelerinde yer aldı. Aynı sene Finlandiya, Helsinki University of Arts Sibelius Academy’e Erasmus öğrencisi olarak kabul edildi. Oradaki eğitimini Erik T. Tawaststjerna ile başarılı bir şekilde tamamladı ve Lisans eğitimine orada devam etmek için okulun sınavlarına girdi, birincilikle kazandı. 2018 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın organize ettiği Yarının Yıldız Kadınları, Genç Müzisyenler Destek Fonunu kazanan on dört kişiden biri oldu. 2019 yılının Şubat ayında düzenlenen 10. Helmi Vesa Piyano Yarışmasında “Main Prize” adı altında geçen ödüllerden birine layık görüldü. Juhani Nuorvala’nın bestelediği,
Erik Söderblom’un yönettiği “Flash Flash; Two Deaths of Andy Warhol” adlı operada korrepetitör olarak çalıştı.
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın ve Sibelius Akademi’nin düzenlemiş olduğu piyano masterclasslarında aktif katılımcıdır.
Halen eğitimini Sibelius Akademi’de piyano çalışmalarını Erik T. Tawaststjerna ve Antti Siirala ile, oda müziği çalışmalarını Paavo Pohjola ile sürdürmektedir.Gölgelerinden Doğan Kadın Besteciler
9 Ekim 2019 Çarşamba, 20.00
Mezzo – Soprano Ayşe Ece Güneşşen ve piyanist Mert Solmaz, kadın bestecilerin eserlerinden derlenen özel bir program ile 9 Ekim Çarşamba akşamı Mozarthaus’a konuk oluyorlar.
AYŞE ECE GÜNEŞŞEN, mezzo-soprano
MERT SOLMAZ , piyanist
Program:
FANNY MENDELSOHN HENSEL
6 Lieder, Op.1
No. 3 Warum sind denn die Rosen so blass
6 Lieder, Op.9
No. 6 Die Mainacht
CLARA SCHUMANN
Gedichte aus Liebesfrühling, Op.12
No. 2 Er ist gekommen in Sturm und Regen
6 Lieder, Op.13
No. 1 Ich stand in dunklen Traumen
No. 2 Sie liebten sich beide
‘Volkslied’
‘Am Strande’
ETHEL SYMTH
5 Lieder, Op.4
No. 1 Tanzlied
No. 3 Mittasgruh
No. 5 Nachtgedanken
ALMA MAHLER
5 Lieder,
No.1 Die stille Stadt
No.3 Laue Sommernacht
4 Lieder,
No. 2 Waldseligkeit
5 Gesange
No. 1 Hymne
No. 3 Der Erkennende
NAZİFE GÜRAN
Piyano eşliğinde Mezzo-soprano için liedler
‘Gece Deniz’
‘Nurdan bir hale’
*Toplam süre: Yaklaşık 60 dakika
Ayşe Ece Güneşşen, mezzo – soprano
1990 yılında Balıkesir’de doğan Ayşe Ece Güneşşen, müzik yolculuguna 7 yaşında bale ile başlamış oldu. Klasik müzik ile 14 yaşında, Yalçın Bilgiç ile klasik gitar ve armoni eğitimi sayesinde tanıştı.
Eş zamanlı ilgisini opera çekti ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Alper Kazancıoğlu ile şan çalışmalarına başladı. Bunun yanı sıra İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Arses Yıldızca ve Birgül Su Ariç ile çalışma fırsatı buldu.
2009 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Ana Sanat dalına kabul edildi.Eğitim hayatı boyunca Türk Eğitim Vakfı’ndan ‘Safiye Ayla Bursu’ ve TADEV(Türk-Alman Birliği Vakfı)’den başarı-eğitim destek bursları aldı. Konservatuarda sırasıyla Ece İdil ve Kevork Tavityan ‘ın öğrencisi oldu. Yine aynı üniversitede, sahne derslerinde Prof.Yekta Kara, ensemble derslerinde ise Rayna Popova ile çalıştı.
Amelia Felle, Elena Filipova, Spiros Sakkas, Burak Bilgili, Elizabeth Normberg Schulz, Matthew Marriott, Elizabetta Sepe gibi dünyaca ünlü isimlerin ustalık sınıflarına katılan Güneşşen, öğrencilik yıllarında 2012 yılında kurulan Türkiye’nin önemli korolarından Borusan Filarmoni Korosu’yla Gürer Aykal’ın şefliğini ve Yekta Kara’nın prodüksiyonunu üstlendiği, tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz’in de kadrosunda bulunduğu Ferit Tüzün’ün Midas’ın Kulakları adlı operasında korist olarak yer aldı. Yine Borusan Filarmoni ile Sasha Goetzel yönetiminde Leyla Gencer Anısına Puccini’nin baş yapıtı Tosca’nın konser versiyonunda görev aldı.
2013 yılında Alman Kilisesi’nde gerçekleşen Henrik Schütz’ün yapıtlarının icra edildiği konserde solo alto partilerini seslendirdi.
Türkiye’de koro geleneğinin gelişmesinde önemli bir rol oynayan Gökçen Koray’ın yönetiminde 2014-2015 yıllarında Carmina Burana gibi büyük koro yapıtlarında yer alan Güneşşen, yine Gökçen Koray yönetiminde İtalyan Opera Sanatçısı Andreea Boccelli’nin konserinde korist olarak görev aldı.
2016 yılında Çetin Işıközlü’nün Dudaktan Kalbe operasının yapıtın kendi bestecisinin yönettiği İstanbul prömiyerinde yer aldı.
2016 yılında yönetmenliğini Çağdaş Çağrı’nın yapmış olduğu, 12. Uluslararası Meksika Film Festivali’nde en iyi film ödülü alan ‘Geçmiş’ filminin soundtrackini söyledi.
2018 yılında Japon Çağdaş müzik bestecisi Hideki Kozakura’nın ‘Dve Sovy'(İki Baykuş) eserinin Türkiye prömiyerini solo olarak seslendirdi.Bu buluşma, çağdaş müziğe olan ilgisini daha da uyandıran,duyduğu ilginin karşılıksız olmadığını gösteren bir buluşma oldu.
2019 yılında genç piyanist ve kompositör Cem Esen’in ‘Şarkılar’ serisinin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. 2019 yılında 18 Mart’da gerçekleştiren ulusal gazete Milliyet’te dünya prömiyeri gerçekleşen ’Yeni Ağıtlar’ dinletisinde Evrim Demirel ve Hasan Niyazi Tura’nın eserlerini seslendirdi.
Mert Solmaz , piyanist
Yüksek Lisans eğitimine Avrupa’nın en prestijli konservatuvarlarından biri olan Roma Conservatorio Santa Cecilia di Musica’da devam eden genç ve başarılı piyanist müzik eğitimine dokuz yaşında Trakya Üniversitesi’nde Doç. Akın Araboğlu ile başladıktan kısa süre sonra yatay geçiş yaparak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Prof. Hülya Tarcan ve Doç. Ayça Yılmaz Aytuğ’un sınıfında devam etti. Eğitimi süresince Prof. Ece Demirci ile deşifraj, İris Şentürker, Ebru Mine Sonakın ve Prof. Seher Tanrıyar ile oda müziği çalıştı.
Genç yaşta İstanbul’un önemli konser mekanlarından olan Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Oditoryumu, İstanbul Teknik Üniversitesi Sahnesi, Boğaziçi Albert Long Hall, Galatasaray Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi’nin oditoryumlarında ve Milli Saraylar Müzesi’nde önemli konserlerde klasik, çağdaş ve Türk bestecilerin eserlerini seslendirdi. İtalyan Flüt Sanatçısı Vieri Bottazzini yönetimindeki Mimar Sinan G.S.Ü.D.K. üflemeli orkestrası ile konserde yer aldı ve aynı yıllarda okulun korosu ile İKSV Müzik Festivali ve Montpellier Müzik Festivali’nde Prof. Gürer Aykal yönetiminde önemli çağdaş besteci Xenakis’in eserini seslendirilmesinde görev aldı.
İlk yurtdışı tecrübesini Salzburg Mozerteum Konservatuvarı Yaz Akademisinde (2012) Prof. Rolf Plagge’nin piyano sınıfına kabul edilerek gerçekleştirdi ve burada gösterdiği başarını ile Mozarteum Solitar ve Wiener Saal’de F. Liszt, J. Brahms ve W. A. Mozart’ın eserlerinden oluşan konserler vermek üzere seçildi.
Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde Gülsin Onay başta olmak üzere çok önemli isimler ile çalışma fırsatı bulduktan sorna değişim programıyla Avrupanın en eski okullarından Roma’daki Santa Cecilia Konservatuvarına kabul edildi. Kiliselerde ve konser salonlarında verdiği pek çok önemli konserin yanında Roma Müzik Festivali kapsamında oda müziği resitali verme hakkını kazandı.
Ertesi yıl okulun kendi sınavlarına girerek birincilikle piyano bölümüne kabul edildi ve aynı yıl solo ve oda müziği konserlerinin yanında İtalya’da yapılan uluslararası üç farklı yarışmadan da (Salerno, Napoli, Bologna) ödüller ile döndü.
Roma’da piyano çalışmalarını ilk başta Prof. Cinzia Damiani ile gerçekleştiren Mert Solmaz, daha sonra önemli İtalyan piyanist (aynı zamanda Lya de Barberiis’in ekolünün devamını getiren) Prof. Margherita Traversa ile sürdürdü. Oda müziği çalışmalarını Prof. Roberto Galletto, klavsen-basso continuo çaşışmalarını Prof. Barbara Vignanelli, Opera eşliği ve vokal oda müziği çalışmalarını Patrizia Gigante ve ünlü soprano Amelia Felle ve Elizabeth Norberg-Schulz ile yaptı.
2016-2017 akademik yılında Roma’da okulun parlayan yıldızları konser serisine katılma hakkı kazanmasının yanı sıra eşzamanlı olarak hem Mimar Sinan G. S. Üniversitesi D. Konservatuvarı Prof. Seher Tanrıyar’ın sınıfından hem de Roma Santa Cecilia Konservatuvarından 108/110 ortalama ile mezun oldu. 2016 Kasım ayında Roma’da Prof. M. Traversa’nın Master Sınıfı’na kabul edildi. 2017 Haziran ayında Roma Festa della Musica’ya tekrar konser vermesi üzerine davet edildi ve Rus – Fransız Reperuvarından oluşan Lied akşamı ile sahne aldı.
Çalıştığı dünyaca ünlü piyanistler arasında Boris Berman (Yale Üniversitesi), Antoinette van Zabner (Viyana Konservatuvarı) Maurizio Vallina, Pier Reach (Paris Ulusal Konservatuvarı), Tim Ovens (Almanya), Aldo Ragone(Italya), Yury Martynov (Moskova Tschaikovsky Konservatuvarı), Drafi Kalman (Liszt Konservatuvarı) ve Ingrid Marsoner (Avusturya), Misha Dacic (Sırbistan), Prof. Nicosia Gradaille (İspanya), Roberto Camicia(İtalya), Benedetto Lupo(İtalya) gibi Dünyaca tanınan piyanistler yer almaktadır.Mozart Akşamı, Ezgi Lafcı & İlter Vurucu
Keman ve Piyano İçin Sonatlar
12 Ekim 2019 Cumartesi, 20.00
Ezgi Lafcı ve İlter Vurucu, Wolfgang Amadeus Mozart’ın keman sonatlarını yorumlayacakları bir program ile 12 Ekim Cumartesi akşamı Mozarthaus’ta klasik müzik severlerle buluşuyor
EZGİ LAFCI, keman
İLTER VURUCU, piyano
Program:
Wolfgang Amadeus Mozart | Sol Majör Keman Sonatı K.301
I.Allegro con spirito
II.Allegro
Wolfgang Amadeus Mozart | Mi Minör Keman Sonatı K.304
I. Allegro
II. Tempo di menuetto
-ARA
Wolfgang Amadeus Mozart | Sol Majör Keman Sonatı K.379
I.Adagio – Allegro
II. Thema.Andantino cantabile – Var. I-V – Thema.Allegretto
Wolfgang Amadeus Mozart | Sib Majör Keman Sonatı K.378
I.Allegro moderato
II.Andantino sostenuto e cantabile
III.Allegro
*Toplam süre: Yaklaşık 60 dakika
EZGİ LAFCI
1991 yılında Erzincan’da doğdu.Çalışmalarına on üç yaşında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde başladı.
Liseyi derece ile tamamladıktan sonra Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası üyesi olarak Young Euro Classic başta olmak üzere birçok önemli festivalde yer aldı.2010 yılı Yamaha Yaylı Çalgılar yarışmasında birincilik,13.Uluslararası Genç Müzisyenler 2010 yarışmasında ikincilik aldı.İstanbul’da Üniversite ve Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Barselona Liceu Konservatuarında Pavel Vernikov ve Corrado Bolsi ile solo performans üzerine master yaptı, Lukas Hagen’in ustalık sınıflarına katıldı. .
2017 yılında İstanbul Filarmoni Derneği’nin Faruk Erengül adına düzenlediği yaylı çalgılar yarışmasında derece alarak dernek bünyesinde resital verdi.
2018 yılındaCamerata Pera isimli oda orkestrasının bir araya gelmesini sağladı. Orkestranın ilk konserinde Grand Pera Emek Sahnesinde solist olarak yer aldı.Halen sürdürdüğü solo konserlerinin yanı sıra Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasında da yer almaktadır.
İLTER VURUCU
1987 yılında Adana’da doğdu. 8 yaşında piyano derslerine başladı ve aynı zamanda üç yıl süre ile TRT Çok Sesli Çocuk Korosuna devam etti.
1999’da H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nın giriş sınavını kazanarak piyano bölümüne kabul edildi ve Oya Ünler’in öğrencisi oldu. Konservatuvar yıllarında ayrıca Balassagyarmat’da Balazs Szokolay, Salzburg’da Jerome Rose, Ankara’da Oxana Yablonskaya ve Özgür Aydın’ın ustalık sınıflarına katıldı. Ankara’da düzenlenen Yamaha Burs Ödülü yarışmasında birinci oldu. 2007 Kasım ayında “8. Uluslararası Antalya Piyano Festivali”nde “Genç Yetenekler” konserinde yer aldı. 2008 Haziran ayında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı piyano bölümünden mezun oldu.
2009’da Almanya’nın Hannover kentinde, Hannover Müzik Yüksek Okulu’nun giriş sınavını birincilikle kazanarak Christopher Oakden’ın öğrencisi oldu. 2011 yılında Hannover Müzik Yüksek Okulu piyano bölümünden mezun oldu.
2012 Nisan ayında , Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı 1. Ulusal Piyano Yarışması’nda ikincilik ve en iyi zorunlu eser yorumu ödüllerini aldı.
2013 Nisan ayında Burak Tüzün yönetiminde Hacettepe Senfoni Orkestrası ile Macaristan turnesinde solist olarak yer alan Vurucu, 2014 Mart ayında Jose Miguel RODILLA yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Tchaikovsky’nin 1. Piyano Konçertosunu seslendirdi.
2015 Kasım ayında, 2. İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nda üçüncülük, 2016 Aralık ayında 1. Bursa Uluslararası Nilüfer Piyano Yarışması’nda birincilik ödülünü alan İlter Vurucu konserlerine yurt içi – yurt dışı devam etmekte olup, çalışmalarını halen Sanatta Yeterlik sınıfında Oya Ünler ile sürdürmektedir.
Umut Kosman, Napolitenler ile Bir Akşam
16 Ekim 2019 Çarşamba, 20.00
Bariton Umut Kosman ve piyanist Elif Akar Kosman, sevilen napolitenlerden derlenen bir program ile 16 Ekim Çarşamba akşamı Mozarthaus’ta müzikseverler ile buluşacaklar.
PROGRAM
I. A Vuchella
II. Core’n grato
III. Torna a surriento
IV. L’ultima canzone
V. Tu ca nun chiagne
VI. La serenata
VII. Non ti scordar di me
VIII.Dicitencello vuije
UMUT KOSMAN , bariton
Müzik eğitimine sekiz yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Klasik Gitar Anasanat Dalı’nda başlayan Umut Kosman, lisans devresinde aynı okulun Şan-Opera Anasanat Dalı’na geçiş yaparak, 2008 yılında “Şeref” derecesi ile mezun olmuştur.
2007 yılında 5. Genç Sesler Yarışması’nda mansiyon ödülü almaya hak kazanmıştır. Aynı yıl Venedik’te Benedetto Marcello Konservatuvarı’nda Stella Silva ile çalışmıştır. 2013 yılında, 15. Siemens Opera Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazanarak, Avusturya’nın Salzburg şehrinde bulunan Mozarteum Müzik Akademisi´nde 6 haftalık eğitim bursu kazanmış ve akademi bünyesinde Tom Krause, Alessandra Althoff ve James Vaughan ile çalışmıştır. Bu süreç içerisinde Mozarteum Müzik Akademisi dersleri haricinde Luca Pisaroni ile çalışmaya başlamıştır. 2013 yılının ağustos ayında, Salzburg Festivali’nin açılış konserlerinden “Genç Yetenekler Konseri”nde yer almıştır. Aynı yıl, Mozarteum Akademisi’nde yapılan Buffo Aria Yarışması’nda ikincilik ödülü kazanmıştır.
2014 Ocak ayında, Bilkent Senfoni Orkestrası ile G. Puccini’nin “La Boheme” Operası’nda solist olarak görev yapmıştır. 2014 yılında Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde W.A.Mozart’ın “Don Giovanni” operasında “Don Giovanni” başrolünü seslendirmesinin yanısıra Carmen ve Rigoletto operaları’nda da solist olarak görev almıştır. Bilkent Konser Salonu, Mozarthaus Ankara Konser Salonu ve Cer-Modern konser salonlarında resitaller vermiştir.
2014-2015 sezonunda, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde G. Puccini’nin “La Boheme” operasında “Schaunard” rolünü seslendirmiştir. Aynı yıl, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde V.Bellini’nin I Puritani operası’nda “Sir Riccardo Forth” rolünü seslendirmiş ve sezonun devamında W.A.Mozart’ın Don Giovanni Operası’nda “Don Giovanni” rolünü seslendirmiştir. 2015-2016 Sanat Sezonu’nda ise Selman Ada’nın “Ali Baba ve 40″ adlı Operası’nda “Kasım” ve “Abdullah” rollerini, G. Verdi’nin La Traviata Operası’nda “Giorgio Germont” rolünü seslendirmiş ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Açılış Gösterisi’nde solist olarak yer almıştır.
25 Kasım 2015 Tarihi’nde Avustralya’nın Canberra şehrinde, 29 Ekim 2016 tarihi’nde, İskoçya’nın Edinburgh şehrinde, 21 Nisan 2017 tarihi’nde ise Kanada’nın Toronro ve Ottawa şehirlerinde konserler vermiştir.
2016- 2017 Sezonunda Samsun Devlet Opera ve Balesi ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Sahneleri’nde G. Bizet’in Carmen operası’nda “Escamillo” rolünü seslendirmiştir.
2017-2018 Sanat sezonunda İstanbul Devlet Opera Balesi’nde I. Stravisnky’nin The Rakes Progress operasında “Nick Shadow” rolünü seslendirmiştir. 2018-2019 Sezonunda İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde J. Massenet’in Don Quichotte Operası’nda Sancho rolünü ve S. Rachmaninof’un Aleko Operası’nda Aleko rolünü seslendirecektir.
Çalışmalarına 2008 yılından beri Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde misafir solist sanatçı olarak devam etmektedir.
ELİF AKAR KOSMAN, piyano
1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’na kabul edilerek Prof. Semra KARTAL’ın öğrencisi olmuştur. 2004 yılında Yrd. Doç. Menekşe AKAR’ın öğrencisi olarak çalışmalarına devam etmiştir.
Bugüne kadar İtalya, Amerika, Avusturya, Fransa ve Türkiye’de SergeiMarkarov, RostislavYovchev, Özgür Aydın, Gülsin Onay, İdil Biret, ChristophLieske, GenevièveIbanez, Eung-Gu Kim, PamelaMia Paul, OxanaYablonskaya gibi birçok önemli piyanistin ustalık sınıflarına aktif olarak katılmış; bu ülkelerde birçok konserler vermiştir. 2007 yılında H. Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nden Yrd. Doç. Menekşe AKAR’ın öğrencisi olarak, H. Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölüm Birincisi ve Yüksekokul ikincisi olarak Öğrenci Başarı Ödülü almaya hak kazanarak mezun olmuştur.
2007’de Fransa’da “LerConcoursYvesNat” categorisenior yarışmasında üçüncülük ödülü almış, yarışma ödülü olarak 2008 yılında New York, SteinwayHall’de konser vermiştir. 2008 yılında Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu tarafından Fulbright Öğrenim Bursu kazanmıştır. 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak F. Poulenc’in 2. Piyano Konçertosu’nu seslendirmiştir. 2010’da Moskow P.I. Tchaikovsky Konservatuvarı’nın Yüksek Lisans programına kabul edilmiştir.
2011-2012 öğretim yılında Marylene Mouquet ile çalışarak yüksek lisans öğrenimini Roma Santa Cecilia Konservatuvarı’nda sürdürmüştür. Bu yıllar arasında Italya’nın birçok şehrinde konserler vermiş, ayrıca AccademiaNazionalediSanta Cecilia’da, LangLang International Music Foundation kapsamında LangLang ile konser vermiştir. 2013 yılında Türkiye’ye dönerek yüksek lisans çalışmasını Yrd. Doç. Menekşe Akar’ın öğrencisi olarak tamamlamıştır. 2014 – 2016 yılları arasında üç defa Hacettepe Senfoni Orkestrası ile Saint-Seans Hayvanlar Karnavalı’nı solist olarak seslendirmiştir. Bunların yanı sıra 2012-2017 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet KosnervatuvarıErasmus Koordinatörlüğü görevini sürdürmüştür.
Her yıl çok sayıda konser ve etkinlikte yer alan Elif Akar, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvar’nda Yrd. Doç. Oya Ünler Bayka ile Sanatta Yeterlik programına devam etmekte, Araştırma Görevlisi ve Piyano Anasanat Dalı Lisans Koordinatörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir.Bright Duo
19 Ekim 2019 Cumartesi, 20.00
Flütist Ceren Dik ve piyanist Tutu Aydınoğlu, Johann Friedrich Bach’tan Astor Piazzolla’ya uzanan zengin bir program ile 19 Ekim Cumartesi akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
CEREN DİK, flüt
TUTU AYDINOĞLU, piyano
Program:
Johann C. Friedrich Bach | Flüt ve Piyano için Sonat
W. A. Mozart | Andante
R.Schuman | 3 Romance
M. Ravel | Piece
F. Amirov | 2 Parça
A. Piazzolla | Cafe 1930, Nightclub 1960
V. Saparov | Alla tango
* Toplam süre: Yaklaşık 60 dakika
DOÇ. CEREN DİK, flüt
EĞİTİM
2017 – Doçentlik Ünvanı
2011 – 2015 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanatta Yeterlik Diploması Uzmanlık Alanı: Flüt – Solist
2008 – 2010 Lozan Yüksek Konservatuvarı Master Diploması Uzmanlık Alanı: Flüt – Solist
2003 – 2006 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yüksek Lisans Diploması Uzmanlık Alanı: Flüt
2000 – 2003 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans Diploması Uzmanlık Alanı: Flüt
1994 – 2000 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ortaokul ve Lise Diplomaları Uzmanlık Alanı: Flüt
DENEYİM
2017 – 2018 (Devam ediyor) İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Doçent 2004 – 2017 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Araştırma Görevlisi 2010 Lozan Oda Orkestrası eşliğinde mezuniyet konseri
2010 Lozan Yüksek Konservatuvarı – Profesyonel CD kaydı
2010 Lozan Yüksek Konservatuvarı Mezuniyet Resitalleri (Mart ve Mayıs) 2008 – 2010 Lozan Yüksek Konservatuvarı Senfoni Orkestrası (1. Flüt)
2008 – 2010 Lozan Yüksek Konservatuvarı Çağdaş (Contemporary) Oda Müziği Konserleri (Alto Flüt, Piccolo, Flüt)
2008 – 2010 Lozan Yüksek Konservatuvarı – Solo ve Oda Müziği Konserleri
2000 – 2007 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası (1. Flüt) 2010 – 2016 İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası (1. Flüt)
2013 – Beethoven Festivali – İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası (1. Flüt)
2016 – İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası – Bahar Konseri Solist sanatçısı 2016 – İstanbul International Woodwind Festival – Festival konser sanatçısı
2016 – İsrail Kol Musica Radyo Konseri – Davetli Konser Sanatçısı
MASTER CLASS
Emmanuel Pahud (Mart 2010) Michel Debost (Mayıs 2009) Maxence Larrieu (Mart 2008)
Sibel Kumru Pensel (Ağustos 2007) Vincent Lukas (Ağustos 2006) Peter Lukas Graf (Temmuz 2006), Cecilie Loken (Haziran 2006)
BAŞARI VE ÖDÜLLER
2016 – İsrail Kol Musica Radyo Konseri – Davetli Konser Sanatçısı
2016 – İstanbul International Woodwind Festival – Festival konser sanatçısı 2016 – İstanbul Devlet Opera ve Balesi Bahar Konseri Solisti
2010 – 2016 İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası – 1. Flüt 2010 1. Uluslararası Marsyas Flüt Yarışması Birinciliği
2002 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sınıf Birinciliği Bursu
2002 İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde konser (Genç Yetenekler Yarışması Solisti)
TUTU AYDINOĞLU, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ, piyano
1984 yılında Azerbaycan’ın Bakü kentinde doğmuş olan Tutu Aydınoğlu 1990 yılında henüz 6 yaşındayken piyano eğitimine özel bir müzik okulunda R. Atayeva’nın sınıfında başlamış, 2002 yılındaysa bu kurumdaki eğitimini üstün başarı
belgesi ile tamamlamıştır. Mezuniyetinden sonra lisans eğitimine Bakü Müzik Akademisi’nde Prof. O. Abaskuliyev’in sınıfında devam ederek 2006 yılında pekiyi derecesiyle mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimine de yine O. Abaskuliyev ile devam etmiştir. 2008 yılında yüksek lisans eğitimini Profesör Sevda İbrahimova danışmanlığında yazdığı “R.Wagner – F.Liszt ‘Tannhauser’ Operası Uvertürü’ne Yazılmış Piyano Transkripsiyonunun Yorumculuk Sorunları” tezi ve halka açık mezuniyet sınav- konseriyle pekiyi derece ile tamamlayan sanatçı aynı yıl İstanbul’a taşınmıştır. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak göreve başlamış ve halen devam etmektedir. 2011 yılında “Sanatta Yeterlik” sınavında başarılı bulunarak Prof. Meral Yapalı ile piyano çalışmalarına devam etmiştir. 2015 yılında Sanatta yeterlilik eğitimini Profesör Cana Gürmen danışmanlığında hazırladığı “J.S.Bach’ın Özgün Eserlerinin Romantik Dönem Bestecilerinin Piyano Trankripsiyonları İle Karşılaştırılması“ konulu
tezi ve mezuniyet programıyla başarıyla tamamlamıştır.
1999 yılında François Chaplin ile ustalık sınıfına katılmış olan sanatçı, 2002 yılında ise eşlikçi olarak M. Rostopovich’in ustalık sınıfında yer almıştır. İstanbul’a geldikten sonra ise 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında düzenli olarak Andrei Diev’in ustalık sınıflarına katılmış, çalışmalarını perçinleyerek usta eğitmenin beğenisini ve takdirini kazanmıştır.
Bu zamana kadar Azerbaycan’da düzenlenen 1999 Ulusal Piyano Yarışması, yine Azerbaycan’da 2006 yılında Kovgeb Safaraliyeva adına düzenlenen Ulusal Piyano Yarışması, 2012 yılında Türkiye’de düzenlenen S. Rachmaninoff Piyano Yarışması ve son olarak da 2013’te yine Türkiye’de düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması gibi yarışmalarda finalist olmayı başarmıştır. Ayrıca Azerbaycan Kültür ve Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla Bakü Müzik Akademisi’nde düzenlenen sempozyumlarafarklı yıllarda olmak üzere “M. Ravel’in Sol El Konçertosu Yorum Farklılıkları” ve “Müziğin Estetik Fonksiyonu” konulu konferanslar vererek katılım göstermiştir.
Akademik hayatının yanında aktif bir konser hayatı da olan sanatçı eğitim hayatı boyunca Azerbaycan’daki ve Türkiye’deki birçok saygın konser salonunda sayısız resital ve oda müziği konserleri vermiştir. 2013 yılında Cadde Bostan Kültür Merkezinin sezon açılış konserini yapmıştır. Konser piyanistliğinin yanında sanat yönetmenliğini üstlendiği tarihsel ve kültürel bağları birleştiren ‘Batı Müziğinde Osmanlı İzleri’ adlı projesi, 2017 yılında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşmiş ve büyük beğeni toplayarak yankı uyandırmıştır. Ayrıca 2017’nin Mart ayında Bakü’de, maestro Yalçın Adıgözalov şefliğinde, Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası ile Maurice Ravel’in Sol El Konçertosu’nu seslendiren sanatçı halen konser faaliyetlerine oda müziği grubu ile ve solo olarak devam etmektedir.
2018 yılının aralık ayında Cemal Reşit Rey konser salonunda ‘Bir millet iki Devlet’ projesini gerçekleştirmiştir. Proje yürütücüsü olan sanatçı aynı zamanda bu konserde F.Amirov’un Piyano konçertosunu CRR senfoni orkestrasıyla yorumlamıştır.
2017 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi Devler Konservatuvarı Piyano Anasanat dalının Doktor Öğretim Üyesidir.Da Vinci 500, Dritan Gani
23 Ekim 2019 Çarşamba, 20.00
Sanat tarihinin en büyük ustalarından Leonardo Da Vinci’nin dünyadan ayrılışının 500. yıldönümüne ithaf edilmiş bu özel konserde kontrabas sanatçısı Dritan Gani, dünyanın dört bir yanından bestecilerin Da Vinci’nin yapıtlarından esinlenerek yarattığı kompozisyonları Türkiye’de ilk kez Mozarthaus’ta seslendirecek.
DRITAN GANI, kontrabas
Da Vinci 500
Bir David Heyes Projesi
Program:
Bernard Salles (France) – Leonardo da Vinci
Luis Guillermo Perez (Venezuela) – Alchemy
Adam Booker (USA) – Vitruvian
David Heyes (UK) – Mona Lisa
Michael Montgomery (USA) – The Last Supper
John Kinsella (Republic of Ireland) – Bobbin Winder
Graham Boag (Oman/UK) – Da Vinci’s Flying Machine
John Alexander (UK) – Nature
David Heyes (UK) – La Belle Ferroniere
Mary Rae (USA) – Leonardo’s Birds
Eric Funk (USA) – NalVurtIV
– Ara –
Teppo Hauta-aho (Finland) – Song for Da Vinci
James Marshall (USA) – Fresco for Leonardo
David Heyes (UK) – The Last Supper
Bernard Salles (France) – L’Homme de Vitruve
James D’Angelo (UK/USA) – Neptune (after da Vinci)
John Kinsella (Republic of Ireland) – Da Vinci’s Tank
Simon Garcia (Spain) – La Gioconda
Peter Byrom-Smith (UK) – Lighting Our Darkness
Ashley John Long (UK) – Dreams of Flight
Tony Osborne (UK) – Leonardo 500-Genio Creativo
Michal Bylina (Poland) – I Pensieri
*Toplam süre: Yaklaşık 60 dakika
DRITAN GANI, kontrabas
Arnavutluk başkenti, Tirana’da doğdu. Müzik eğitimine viyolonsel çalarak başladı ve ilköğretimini tamamladıktan sonra “Jordan Misja” Güzel Sanatlar Lisesi’nde kontrabas eğitimine başladı. Öğrenimini başarıyla tamamladıktan sonra “Akademia e Arteve” Devlet Konservatuvarı’na birincilikle girmeye hak kazandı. Mezun olduğu 1989 yılında komisyon tarafından son 10 yılın en başarılı öğrencisi olarak değerlendirildi. İş hayatına okuduğu lisede kontrabas öğretmeni ve sanat yönetmeni olarak başladı , aynı zamanda Yaylı Sazlar Gençik Orkestrası’nı yöneterek Yunanistan, Korfu’ya turne düzenlenilmiş ve oldukça beğenilmiştir. Ağustos 1992’de Almanya, Bayreuth şehrinde Uluslararası Gençlik Festivali’nde, Senfoni Orkestrası’nda ve Modern Müzik Topluluğu’nda yer aldı. Bu süreç boyunca eşiyle Opera ve Bale Tiyatrosunun salonunda Mayıs 1992’de Bottesini ve Koussevitzky; Aralık 1994’de Hertl ve Dittersdorf’un parçalarından iki resital verdi. Mayıs 1994’de Avusturya’da Grats ve Klagenfurt şehirlerinde ve Slovenya Ljubljana’da,
Tirana Yaylı Sazlar Gençlik Orkestrasıyla turneye katıldı. Bir başka önemli etkinlik olarak ilk defa seslendirilen eserler ve farklı topluluklar ile Çağdaş Müzik Geceleri’ne katıldı.Tirana Yaylı Sazlar Oda Orkestrası ile İtalya’da birçok konserler gerçekleştirdi.
Bu çalışmaları medyada geniş yer bulmuş ve Devlet Televizyonu tarafından kaydedilmiştir. Ayrıca Opera ve Bale Tiyatro Orkestrası ve Radyo Televizyon Senfoni Orkestrası ile hem Tirana, Bari, Roma, Verona, Milano’da sahne aldı. Ocak 1996’da Ankara’ya geldi ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne kontrabas öğretmeni ve orkestra üyesi olarak kabul edildi. Bilkent Senfoni Orkestrası ile birlikte İtalya Siena Festivali, Belçika, Portekiz, Japonya, Almanya Schleswig Holstein festivali gibi birçok önemli yerlerde bulundular. 2012 yılında Çankaya Belediyesinin düzenlediği Çağdaş Sanat Merkezi Genç Besteciler Konseri’nde Beste Özçelebi’nin yazdığı Kontrabas ve Piyano Sonatı ile yer aldı. Sonrasında bir de MSSF Konser Salonunda eşi ve oğlu ile sahne aldığı bir aile konseri düzenledi. 2015 yılının Ekim ve Kasım aylarında bir dizi konser gerçekleştirdi. Adolf Mişek’in 60. ölüm yıldönümü münasebetiyle sırasıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi (Ankara,TÜRKİYE), Kırmızı Salon (Priştina,KOSOVA), Sanat Akademisi (Tirana, ARNAVUTLUK) ve Salon 2003 (Eskişehir,TÜRKİYE) de eşi ile kontrabas ve piyano sonatlarını seslendirdikleri konserler verdiler. Eylül 2016 BASS 2016 PRAGUE da düzenlenen Avrupa Kongresinde çalışmalara katıldı ve solist olarak resitaller verdi. 20-22 Ekim 2017 tarihleri arasında İngiltere’deki Somerset Bass Weekend’e misafir sanatçı olarak katılıp, ustalık sınıfı ve solo konserler gerçekleştirdi. Solist olarak Hacettepe Senfoni Orkestrası eşliğinde şef Burak Tüzün ile 17 Ocak 2018 ve Başkent Akademik Oda Orkestrası şef Maciej Zoltowski ile 20 Nisan 2018’de konserler verdi.
Temmuz 2018’de BASS 2018 LUCCA/İTALYA Kongresi kapsamında konserler verdi. D. Heyes ve M. Anunciata ile birlikte bestecilerin eserlerini seslendirdi. Daha sonra aralarında iki dünya prömiyeri olan J. Alexander ve P. Machajdik’in eserleri ve devamını kendi oluşturduğu programıyla, eşiyle birlikte sahne aldı. Son olarak S. Garcia’nın düzenlediği Lights and Sound Festival’de kongreye katılan birçok önemli isimle birlikte konserler verdi.
Dritan Gani, öğretmen olarak öğrencilerine lise, lisans, yüksek lisans, sanata yeterlilikte yol göstermiştir. European Society of Bassists’e üyeliği olan Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde orkestra sanatçısı ve eğitmen olarak görevlerine devam etmektedir.İspanya Bahçelerinde Geceler
Işık Ece Tezgel Gönül, Piyano Resitali
26 Ekim 2019 Cumartesi, 20.00
Mozarthaus’un 26 Ekim Cumartesi akşamı konuğu eğitmen, konser piyanisti Işık Ece ile gelin hep birlikte kuzey yarım kürenin en parlak yıldızı Vega’yı görelim…
Isaac Albeniz’in Elhamra sarayından aldığı ilhamla sarayın üzerine düşen olağan üstü gün batımı renkleriyle “Kırmızı Saray”ı nasıl da şairane bir anlatımla uğurlayabileceğimizi, Granados’un Şiirsel Valsler’ine getirdiği İspanyol tarzının yüzümüzde uyandıracağı çocuksu tebessümü, Rodrigo’nun o çocuğu hem ilk bahar hem de sonbaharda ninnileriyle nasıl uyuttuğunu, Mompou’nun Şarkılar ve Danslar albümünden bir şarkısında, sevdiklerimizi bu alemde değil, başka bir alemde olsalar da anıp, ardından gelen dansıyla da “hayat devam ediyor” dediği ve Falla’nın ancak bir sevgiliye bu kadar naif, dokunmaya kıyamadığı bir üslupla söylediği Serenata’nın ardından La Vida Breve’ de ise kısacık hayatlardan çıkarılabilecek anlamların içimizdeki Flamenko aşkı ile alevlenerek, tuşlar üzerindeki müthiş Flamenko dansını izlemeye doyamayacaksınız..
IŞIK ECE TEZGEL GÖNÜL, piyano
Program:
ISAAC ALBENIZ | La Vega
(Mayıs 1860, Camprodon – Mayıs 1909, Cambo-les-Bains, Fransa)
E. GRANADOS | Valses Poeticos
(Temmuz 1876, Lleida-Mart 1916, Manş Denizi)
M. DE FALLA | Serenata, First Spanish Dance
(Kasım 1867, Cadiz – Kasım 1946, Alta Gracia, Arjantin)
F. MOMPOU | Canciones y danzas nos. 6
(Nisan 1893, Barcelona – Haziran 1987, Barcelona)
J. RODRIGO | Deux Berceuses pour piano
(Kasım 1901, Saguntum – Temmuz 1999, Madrid)
* Program süresi: 60 dk.
IŞIK ECE TEZGEL GÖNÜL
Okul öncesi piyano eğitimine önem veren Işık Ece Tezgel Gönül üç yaşındayken Ankara’da Kemal Eroğlu ile piyano çalışmalarına başlamıştır.
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalında Wanda Landowska’ nın öğrencilerinden Prof. Ayşe Savaşır Ekşi ve ardından Prof. Dr. Anatol Jagoda ile çalışarak lisans eğitimini tamamlamıştır. Konservatuvar yıllarında İngiltere Büyükelçiliği Anglikan Kilisesi’ nde özel konserler vermiş, törenlerde kilise orgu çalmıştır. O.D.T.Ü. Geliştirme Vakfında eğitmenlik yapmış, konservatuvara öğrenciler yetiştirmiştir.
Masterclass’ larında Polonya’ da resitaller verdikten sonra ünlü eğitmen ve piyanist Andrzej Jasinski ile çalışmıştır. Ankara’da İdil Biret, David Ezra (Mehmet) Okonşar ile çalışmış, burada eğitimlerini tamamladıktan sonra İsviçre’deki Zürich Sanat Yüksekokulu’ nda (Zürcher Hochschule der Künste /ZHdK) yüksek lisans eğitimlerine Prof. Karl-Andreas Kolly’ nin konser piyanistliği ve müzik pedagojisi sınıflarında devam etmiştir.
Sanatçı eğitimi boyunca Zürich’te orkestra şefliği çalışmalarını Marc Kissoczy, öğretim yöntemlerini Alwin Pfister, eğitim psikolojisinde Heiko Freund, fizyolojik konser öncesi enstruman çalışmalarını Horst Hildebrandt, çembaloda Michael Biehl ile çalışmış, trompet eğitimini Corrado Bossard’ dan, Alexander teknik eğitimini Sylvia Baumann’ dan alarak 17nci yüzyıl İtalyan oda müziği ve şan repertuvarı eşliklerinde de çalışmalar yapmıştır. Ayrıca, New Music (Yeni Müzik) Stüdyosu’ nda Felix Profos ile canlı elektronik müzik çalışmaları da yapmıştır.
Sanatçının ünlü Debussy yorumcusu Roy Howat ile çalışmış olması da ayrıca empresyonist akıma olan ilgisini ön plana çıkartmaktadır.
Geçtiğimiz yıllarda başlattığı temalı konserler ile sanatçı hem dinleyicilerine müzik ziyafeti çekmekte hem de samimi anlatımı ile resitallerinde onları başka hikayelerle buluşturmaktadır.
Cumhuriyet Bayramı Konseri
29 Ekim 2019 Salı, 20.00
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılında, Atatürk’ün sevdiği eserlerin seslendirileceği bu özel kutlama konserinde, soprano Demet Gürhan ve piyanist Güler Demirova 29 Ekim akşamı Mozarthaus’ta müzikseverler ile buluşacak…
DEMET GÜRHAN, soprano
GÜLER DEMİROVA GYÖRFFY, piyano
DEMET GÜRHAN, soprano
1976 yılında doğdu. 1995 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümünü kazanarak Prof. Gülşen Şimşek’in şan öğrencisi oldu. 2000–2005 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Burada iki yıl süreyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Denizli Çocuk Korosu şefliğini yaptı. Eğitimi süresince şan çalışmalarını Elvira Fatihova ile sürdürdü. Doktora programı süresince çalışmalarına Prof. Mustafa Yurdakul ile devam etti. Türkiye, KKTC, Almanya ve Litvanya’da çok sayıda konser gerçekleştirdi. 2008 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı doktora programına kabul edildi. 2013 yılında “Ses Eğitimi Çalışmalarının Politikacıların Konuşma Becerilerine Etkileri” konulu teziyle doktora programını tamamladı. 2010 yılından itibaren Tubikam (Türkiye Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi) üyesidir. 2006 yılından bu yana Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
GÜLER DEMİROVA GYÖRFFY, piyano
Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Gence şehrinde doğdu. 1988’de Üzeyir Hacıbekov adına Bakü Devlet Konservatuvarı’nın Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Sınav komisyonu kararı ile Konser İcracısı, Oda Orkestrası Sanatçısı, Konsertmeyster (korrepetitör) ve Piyano eğitimcisi nitelikleri kazanarak mezuniyet diploması aldı.
Öğrencilik yıllarında birçok yarışmaya ve konferanslara katıldı, ödüller aldı. Mezun olduktan sonra Gence Müzik Koleji’nde öğretim görevlisi ve korrepetitör olarak görev yaptı. Bu görevinin yanısıra Gence Filarmonisine bağlı olan Devlet Oda Müziği Orkestrası’nda solist olarak çalıştı. Orkestra eşliğinde yurtiçi ve yurtdışı solo resital ve oda müziği konserleri verdi.
1997 yılından bu yana Türkiye’de çalışmaktadır. 1998 – 2000 yılları arasında Niğde Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Çeşitli solistler ve korolar ile Almanya, Yunanistan, Bulgaristan, İtalya’da Uluslararası Festivallere ve konserlere katıldı. Macaristan ve Norveç’te Solo resitalleri gerçekleşti.
2000 yıldan itibaren Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Öğretim görevlisi olarak görevini sürdürmüştür. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden Yüksek Lisansını, 2008 ise Doktora Programını tamamlamıştır.
Aynı zamanda TRT Ankara Çocuk Korosuna yurtiçi ve yurtdışı konserlerinde korrepetitör olarak eşlik etmektedir.
Yurtiçi ve yurtdışı bilimsel etkinliklere bildirileri ve sunumları ile katılmaktadır.
Kendi çalışmaları ile birlikte diğer illerdeki Üniversitelerden gelen davetler üzerine yurtiçi ve yurtdışı konserler vermekte, korrepetitör ve eşlikçi olarak görev yapmaktadır.
Halen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
Kaynak: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi

Beğendiysen paylaş.

Yazar Hakkında

Sanatı, sanatçıyı, yaşamı paylaşmak…

Yorum yapın

Lütfen Güvenlik Kodunu Giriniz * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.