DEVLET TİYATROLARI
2012 ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALLERİNE
HAZIRLANIYOR
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 2011 yılın’da Adana, Konya, Ankara, Trabzon ve Antalya Devlet Tiyatroları’nın evsahipliğinde gerçekleştireceği Uluslararası Tiyatro Festivallerinin ön çalışmalarını sürdürüyor.
Genel Müdür Lemi Bilgin başkanlığında Dış İlişkiler ve Festivaller Biriminin koordinasyonunda festival yapan illerin tiyatro müdürlerinin katılımıyla başlatılan çalışmalarda, gelenekselleşen uluslararası tiyatro festivallerinden: 27 Mart – 30 Nisan 2012 tarihleri arasında Adana’da “14. Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali”; 14 – 24 Nisan 2012 tarihleri arasında Konya’da “5. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali”; 25 – 30 Nisan 2012 tarihleri arasında Ankara’da “8. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali”; 1 – 15 Mayıs 2012 tarihleri arasında Trabzon’da “13. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali”; 17 – 30 Mayıs 2012 tarihleri arasında ise Antalya’da “3. Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali” gerçekleştirilecek.
Polonya Andersen Tiyatrosu
“Yerli ve yabancı eserlerle Türk toplumunun genel eğitimini, yurt ve güzellik sevgisini, dil ve kültürünü yükseltmek, Türk Tiyatrosu’nun yurt içinde gelişmesini ve yaygınlaşmasını, yurt dışında tanıtılmasını sağlamak, Türkçe’yi en güzel şekilde seslendirmek, Türk kültürünü benimseyerek temel değerler üzerinde doğru yargılara varmasını sağlamak; sanat ve estetik duygusunu geliştirmek” amaçları doğrultusunda yerleşik sahnelerdeki temsillerin yanısıra yurtiçi ve yurtdışı turneleri düzenleyen, festivallere katılan, ulusal ve uluslararası festivaller düzenleyen Devlet Tiyatroları; Türk Tiyatrosuna yeni eserler kazandırmanın yanı sıra yeni tiyatro sahneleri açma çalışmalarını sürdürüyor.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 06050 Ulus/ANKARA Tel: 0312 309 39 20 Tel-Fax: 0312 31195 19
e-mail: basin@dtgm.gov.tr