12.Uluslararası D – Marin Klasik Müzik Festivali 20 Ağustos 27 Ağustos 

12. Uluslararası D – Marin Klasik Müzik Festivali 20 Ağustos 27 Ağustos 
Doğuş Grubu'nun kurucu destekçisi olduğu 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 8 güne uzayan güçlü programıyla bu yıl 20-27 Ağutos tarihlerinde müzikseverleri Bodrum’da buluşturuyor.
marinfestGeçtiğimiz yıl sanatsal programlama ve planlamasını Pozitif'in üstlenmesiyle beraber Turgutreis'in dışına çıkan festival; bu yıl marinanın yanı sıra Bodrum Kale, Ortakent, Mindos Kapı, adasofra, Gümüşlük Eklisia Kilisesi ve Şevket Sabancı Parkı'nın yer aldığı buluşma noktalarıyla Bodrum yarımadasına yayılıyor.
Akşam konserleriİdil Biret, Daniel Kharitonov, Lucienne Renaudin-Vary, Fazıl Say, Monica Molina, Gautier Capuçon, Patricia Kopatchinskaja, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Londra Oda Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Zürih Tonhalle Orkestrası gibi önemli isimler ve orkestraların yanısıra Berfin Aksu, Dorukhan Doruk, Iraz Yıldız, Seda Taşpınar, Uğur Okay, Uğur Yılmaz, Trio Pax, Ferhat Can Büyük, Çellistanbul, Emre Engin, Cansın Kara ve Oxana Shevchenko, Aziz Baziki ile "Mavi Quintet", Ayşe Şenogul ve Mehmet Ariç, Ezgi Anıl Paquito Trio, Lura gibi değerli müzisyenler de yer alacak.
sabah konserleri12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali; sabah başlayan ve
Gün batımı konserlerigün batımıyla devam eden konserlerin yanı sıra,
yanetklasik müzik eşliğinde düzenlenecek çocuk atölyeleri, yemek atölyeleri, açık hava film gösterimleri, büyüklere masal dinletileri
yyanetkinlive çağdaş sanat sergisinin yer aldığı farklı disiplinleri bir araya getiren programıyla, yaz tatili için bir destinasyon festivali olmaya hazırlanıyor.
yanetkisonTurgutreis D Marin Anagişe Çalışma Saatleri: Hafta içi(Salı günleri kapalı): 10:00-12:00 // 14:00-18:00 // 20:00-22:00 Hafta sonu: 10:00-12:00 // 14:00-18:00 // 20:00-22:00 Adres: D-Marin Turgutreis, GMK Bulvarı No:24 Turgutreis-Bodrum/Muğla
evetbenim2

biretAçılış Konseri: İdil Biret 
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 
Ender Sakpınar, Şef 
İdil Biret, Piyano 

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, İdil Biret'in Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştireceği açılışla başlayacak. Bu gecede, müzik dünyasının en büyük piyano virtüözlerinden biri olan Biret’in, üstün yorumu ile Edvard Grieg'in piyano repertuarına kattığı başyapıtı olan La Minör Konçerto'yu dinleyeceğiz. İdil Biret'e Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali tarafından "Onur Ödülü"nün de takdim edileceği açılış gecesinin programında ayrıca ikinci kuşak Türk bestecilerin en önemli temsilcilerinden biri olan Ferit Tüzün'ün "Çayda Çıra" Uvertürü de seslendirilecek. Ender Sakpınar'ın yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, klasik müziğin en sevilen orkestral yapıtlarından bölümlerle açılış gecesi coşkusunu sürdürecek. 
Günümüzün en geniş repertuarına sahip piyanistlerinden biri olan Biret, 1948 yılında çıkartılan ve "Harika Çocuk Yasası" adı verilen özel kanunla Fransa'ya gönderilmiş ve Paris Konservatuarı'nda Nadia Boulanger ile çalışarak 1957 yılında, dünyanın en köklü müzik okulu olan bu konservatuvarı "Birincilerin Birincisi" unvanını alarak bitirmiştir. Henüz 8 yaşındayken Paris Radyosu'nda ilk resitalini veren İdil Biret, günümüze dek sayısız ödül ve kayıtla, klasik müzik dünyasının takdirini kazanmış ve Türkiye'nin en büyük gurur kaynaklarından biri olmuştur. Dünyanın en önde gelen salonlarında konserler vermeye devam eden devlet sanatçımız, 75.yaş kutlamalarına özel kayıtlar çıkarmaya da devam etmektedir.
Program
F. Tüzün – Çayda Çıra Uvertürü
E. Grieg – Piyano Konçertosu, La Minör, Op. 16
A. Dvorak – Slav Danslarından Seçmeler, Op. 46 & Op. 72
C. Gounod – Faust Bale Müziğinden Seçmeler
G. Bizet – Arlésienne Süiti No. 1 & No. 2'den Seçmeler
londraodaLondra Oda Orkestrası & Daniel Kharitonov & Lucienne Renaudin-Vary
Vladimir Ashkenazy, Şef 
Daniel Kharitonov, Piyano
Lucienne Renaudin-Vary, Trompet

Orkestra ve izleyiciler arasındaki mesafenin kaybolduğu, hiç unutamayacağınız bir müzik deneyimi düşleyin. Londra Oda Orkestrası, müzik dünyasındaki misyonunu işte bu sözlerle anlatıyor. 1921 yılında kurulmuş olan topluluk, İngiltere'nin en eski profesyonel oda orkestrası olma özelliğini taşıyor. Başarılı geçmişi süresince aralarında Stravinsky, Vaughan Williams, Respighi, Delius, Manuel de Falla, Prokofiev, Hindemith ve Villa-Lobos'un da bulunduğu pek çok öncü bestecinin yapıtlarının ilk seslendirilişini gerçekleştiren Londra Oda Orkestrası, günümüz bestecileri ile de iş birliği içerisinde pek çok prömiyere imza atmaktadır. 
Günümüzün dünyaca ünlü piyanist ve şeflerinden biri olan Vladimir Ashkenazy'nin yönetiminde festivale konuk olan Londra Oda Orkestrası, klasik müziğin özgürlüğe sembol olmuş iki büyük bestecisinin yapıtlarından oluşan bir programla, iki genç müzik dehasına eşlik edecek. 2016 yılında Fransa'nın en prestijli klasik müzik ödülleri olan Les Victoires de la Musique Classique'de en büyük yeni keşif olarak ödüllendirilen Lucienne Renaudin-Vary ile 2015 yılı 15. Uluslararası Tchaikovsky Yarışması'nın Üçüncülük Ödülü sahibi piyanist Daniel Kharitonov, şaşırtıcı yetenek ve müzikal olgunluklarını Shostakovich'in Piyano ve Trompet Konçertosu'nda gözler önüne serecekler. Dehasını Marinsky Tiyatro Orkestrası, Tchaikovsky Senfoni Orkestrası ve 12 yaşından beri Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası ile verdiği konserlerde gösteren Kharitonov, 2013 yılında ise Carnegie Hall'da kariyerindeki yükselişi heyecanla izleyen müzikseverlerle buluşmuştu. Klasik müzik çevrelerinin önümüzdeki dönemde adından çok sık bahsedeceği bu genç yıldızları bir arada görme fırsatını kaçırmayın.
Program
L. van Beethoven – Prometheus'un Yaratıkları Uvertürü, Op. 43
D. Shostakovich – Piyano, Trompet ve Yaylı Çalgılar için Konçerto No. 1, Do minör, Op. 35
L. van Beethoven  – Senfoni No. 5, Do minör, Op. 67
fsayyildizlarFazıl Say-Genç Yıldızlar
22 Ağustos 2016 21:30
Bodrum Kalesi, Muğla
Fazıl Say, Piyano
Dorukhan Doruk, Viyolonsel
Berfin Aksu, Keman
Iraz Yıldız, Piyano
Uğur Okay, Bas
Seda Taşpınar, Mezzosoprano
Gülcan Burcu Değirmenci, Mezzosoprano

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, bu sene Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'nde özel bir konserle dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Say, Festival'de daha önce yurt dışında okumaları için bir çok kez burs, destek ve referans verdiği genç müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşacak. Bu isimlerden Dorukhan Doruk, hem daha önce Fazıl Say ile gerçekleştirdiği turnelerle hem de dünyanın en önemli müzik festivalleri ve orkestraları ile gerçekleştirdiği konserlerle farklılaşan bir müzisyen. Dorukhan Doruk ve Fazıl Say dinleyicilere, Say'ın klasikleri arasında yer alan "Dört Şehir" Piyano ve Viyolonsel Sonatı'nı seslendirecek. Yorumlarıyla eleştirmenlerden tam not alan Genç Yıldızlardan Berfin Aksu ise geleceğin en parlak kemancılarından biri olarak gösterilmektedir. Fazıl Say ile ilk kez henüz 10 yaşındayken aynı sahneyi paylaşan Aksu, bu kez Fazıl Say'ın piyano ve keman sonatını seslendirecek. Türkiye'nin yeni nesil genç solistlerinden piyanist Iraz Yıldız ise, konserde seyircilere sürpriz bir program sunacak. Konserin şan solistleri, Nazım Hikmet Korosu'nun genç yetenekleri olan Seda Taşpınar, Uğur Okay ve Gülcan Burcu Değirmenci de Fazıl Say şarkılarını yepyeni yorumlarıyla seslendirecekler.
Doğuş Grubu'nun kurucu destekçisi olduğu 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 8 güne uzayan güçlü programıyla bu yıl 20-27 Ağustos tarihlerinde müzikseverleri Bodrum'da buluşturuyor.
molmonicaAşkın Sesi: Monica Molina
23 Ağustos 2016 21:00
Orkestra Şefi: Tony Cuenca
Sinema Senfoni Orkestrası
D-Marin Turgutreis, Muğla

Türkiye ve Türk izleyicilerle olan gönül bağını her fırsatta dile getiren İspanyol diva Monica Molina, İspanya'nın efsanevi şarkıcısı olan babası Antonio Molina'nın en önemli şarkılarını yeniden yorumladığı "Mar Blanca" albümü ile gönüllerde taht kurmuştu. Molina'yı bu kez yılın en güzel zamanında, sesini bütünleyecek olan usta bir müzisyen topluluğu ile birlikte Festival'de izleyeceğiz. 
Aşk dolu şarkıları, yumuşacık sesi ve tüm zarafetiyle Monica Molina, kariyerinin en özel ve yepyeni şarkılarını senfoni orkestrası eşliğinde dünyada ilk kez 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali kapsamında Bodrum'da seslendirecek.
fazilsayFazıl Say, Nazım Oratoryosu
24 Ağustos 2016 21:00
D-Marin Turgutreis, Muğla
Fazıl Say, Piyano 
İbrahim Yazıcı, Şef             
Genco Erkal, Anlatıcı solist
Serenad Bağcan, Solist
Arda Aktar, Solist
Nazım Hikmet Korosu
Bilkent Senfoni Orkestrası
İdil Bursa, Gökçe Çatakoğlu, Çetin Özen, Solist

Fazıl Say'ın ve Türkiye'de çok sesli müziğinin başyapıtlarından biri olan Nazım Oratoryosu, piyanoda bizzat Fazıl Say'ın, anlatıcı solist olarak Genco Erkal, solist olarak Serenad Bağcan, Arda Aktar, İdil Bursa, Gökçe Çatakoğlu ve Çetin Özen'in unutulmayacak performansları ile 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'nin en ilgi çekecek konserlerinden biri olacak. Fazıl Say'ın babası ve değerli müzik yazarı Ahmet Say'ın sözleriyle "Şiirlerdeki güçlü ifade özelliklerini duyarlılıkla dile getiren Genco Erkal, arkasında her an müziğin esintisini duyumsayacak. Söylediği şarkılarla, şiir ile melodiyi kaynaştıran Serenad Bağcan ise Fazıl Say'ın piyano eşliğiyle bu yapıtta bütünleşecek… Tıpkı coşkuyla kabaran ve gürül gürül akan bir şiirin sizi alıp sürüklemesi gibi…" Oratoryoda solistlere İbrahim Yazıcı'nın yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ve Türkiye'nin genç ve yetenekli seslerinin bir araya geldiği değerli Nazım Hikmet Korosu eşlik edecek. Yalnızca ismiyle bile hislerin derinliklerine temas eden bu başyapıta, festival takviminizde yer vermelisiniz.
Program
1. Bölüm Gençlikte
I – Üç Selvi
II – Açların Gözbebekleri
III – Kerem Gibi
2. Bölüm Hapishanede
IV – Diz Boyu Karlı Bir Gece
V – Pazar
VI – Ben İçeri Düştüğümden Beri
VII – Yatar Bursa Kalesinde
3. Bölüm İnsan Üzre
VIII – Hapisten Çıktıktan Sonra
IX – Kız Çocuğu
X – Hiroşima
XI – Nerden Gelip Nereye Gidiyoruz?
4. Bölüm Memleket Üzre
XII – Vatan Haini
XIII – Şehitler
XIV – Davet
XV – Memleketim
Final
XVI – Yaşamaya Dair
zurihZürih Tonhalle Orkestrası-Gautier Capuçon
25 Ağustos 2016 21:00
D-Marin Turgutreis, Muğla
Lionel Bringuier, Şef
Gautier Capuçon, Viyolonsel

Kayıtları ve performanslarıyla kısa sürede günümüzün en büyük çellistlerinden biri olarak gösterilen Gautier Capuçon, 2001 André Navarra Ödülü'nü kazanmasının ardından "Yılın Yeni Yeteneği" olarak anılmaya başlandı ve kariyerini zirveye taşıdı. 2004'te Borletti-Buitoni Vakfı Ödülü'nü alan sanatçı, günümüze dek pek çok Echo Klassik ödülüne de layık görüldü. Berlin Filarmoni, Kraliyet Concertgebouw, Staatskapelle Dresden, New York Filarmoni, Londra Senfoni, Philadelphia, Boston Senfoni gibi orkestralarla verdiği konserlerde, Sir John Eliot Gardiner, Kirill Petrenko, Gustavo Dudamel, Charles Dutoit ve Festival'de de kendisini aynı sahnede izleme fırsatını bulacağımız Lionel Bringuier gibi şeflerle çalıştı. Capuçon'un yakın geçmişte çıkan Warner Classics etiketli Saint-Saëns 1. Konçerto kaydı, onun geniş ve parlak repertuarının eşsiz parçalarından biri oldu. 2014'ten itibaren Paris'te yer alan Louis Vuitton Vakfı desteği ile "Classe d'Excellence de Violoncelle"i kuran ve 1701 yapımı bir Matteo Goffriller 
çellosuna sahip Capuçon, dünyanın dört bir yanından üstün yetenekli genç çellistlere dersler vererek esin kaynağı oluyor. 1868 yılında kuruluşundan itibaren dünyanın en ünlü şef ve solistleriyle sayısız konser veren ve kelimenin tam anlamıyla "efsane" bir topluluk olan Zürih Tonhalle Orkestrası ise, genç yaşında büyük başarılara imza atan kurumun müzik direktörü ve orkestra şefi Lionel Bringuier'in yönetiminde Capuçon'a eşlik ederek bu konseri daha da unutulmaz kılacak.
Program
A.Dvořák – Viyolonsel Konçertosu Si minör Op.104
R.Schumann – Senfoni No. 4, Re minör, Op. 120
PatriciaZürih Tonhalle Orkestrası: Patricia Kopatchinskaja
26 Ağustos 2016 21:00
D-Marin Turgutreis, Muğla
Lionel Bringuier, Şef
Patricia Kopatchinskaja, Keman

1868 yılında kurulmuş olan Zürih Tonhalle Orkestrası, Avrupa'nın en ünlü ve köklü müzik kurumlarından biridir ve orkestranın daimi konser salonu da tartışmasız "dünyanın en iyisi" olarak nitelendirilir. Toplam 20 ülkeden 100'ün üzerinde profesyonel müzisyeni bir araya getiren orkestranın "efsaneler geçidi" olarak da tanımlayabileceğimiz güncesinde, Rudolf Buchbinder, Alfred Brendel, Gidon Kremer, Sabine Meyer, Joshua Bell, Yo-Yo Ma geçmişten günümüze adı yazılı olan isimlerden yalnızca birkaçı. Christoph von Dohnanyi, Charles Dutoit, Bernard Haitink ve David Zinman ise Zürih Tonhalle Orkestrası'nı yöneten efsane şeflerden bazılarıdır. Orkestra 2014-2015 sezonundan itibaren yeni müzik direktörü ve şefi, Esa-Pekka Salonen tarafından keşfedilen, hemen sonrasında Los Angeles Filarmoni'ye asistan olarak alınıp kısa süre içerisinde Gustavo Dudamel tarafından daimi şefliğe terfi ettirilen Lionel Bringuier ile çalışmalarını sürdürmektedir. Klasik müzik sevenlerin ilgiyle izlediği Zürih Tonhalle Orkestrası bu akşam 
konserinde, keman için yazılmış bir başyapıtı, Tchaikovsky'nin Konçertosu'nu, seslendirecek olan Patricia Kopatchinskaja'ya eşlik edecek. Sanatçının Sony etiketi ile bu konçertoyu yorumladığı albümü geçtiğimiz senenin en sevilen klasik müzik albümlerinden biri olmuştu. Son derece aktif bir solist olarak hem orkestra hem de oda müziği çalışmalarını sürdüren Kopatchinskaja'nın yalnızca bu sezon birlikte sahneyi paylaşacağı topluluklar içerisinde; Staatskapelle Berlin, La Chambre Philharmonique, Chamber Orchestra of Europe, Houston Senfoni ve Seattle Senfoni Orkestrası yer almaktadır.
Program
P. I. Tchaikovsky – Keman Konçertosu, Re majör, Op. 35
A. Dvořák – Senfoni No. 8, Sol majör, Op. 88
LuraLura
27 Ağustos 2016 21:30
Bodrum Kalesi, Muğla

Atlas Okyanusu'nun Afrika kıyılarında bir ada ülkesi olan Cabo Verde’den dünyaya açılan ses Lura, Carlos Saura'nın 2007 tarihli filmi Fados'ta söylediği "Flor di nha esperanca" ile tüm dünyanın dikkatini çekti. 1996'dan beri yaptığı albümlerden seçilen parçaları bir araya getiren 2010 tarihli "Best Of Lura" ile daha çok dinleyiciye ulaşan Lura'nın kendisine has tarzının en çarpıcı özelliği, anavatanının geleneksel ezgi ve ritimlerini modern pop-caz altyapılarıyla birleştirmesidir. Yükselen kariyerini Brezilya, Amerika ve Avrupa'dan gelen geleneksel sesleri ve Paulino Vieira, Bonga, Paula Flores gibi isimlerle yaptığı düetlerle perçinleyen Lura, kendini her zaman sımsıcak seslere ve ülkelere yakın gördü. Sahnedeki samimi duruşu ile izleyenlerini büyüleyen Lura’nın, eski ve yeni şarkılarından bir seçki sunacağı bu konser, festivalin en keyifli buluşmalarından biri olmaya aday.
Sponsorlar:
festsponsor
evetbenim sanat güneşi logo

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
Bilgi: Biletix/ http://www.biletix.com/etkinlik-grup/114316224/IZMIR/trevetbenim4

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir