Konser: Gülsin Onay- Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası


http://www.yasar.edu.tr/

 
Gülsin Onay/ Piyano – Şef: Hakan Şensoy
Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası Konseri
16.12.2013 Pazartesi, saat: 20:00
Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü ve Konferans Salonu

 


 
 

Solist: Gülsin Onay/piyano – Şef: Hakan Şensoy
 
Program:
W.A.Mozart, A.Borodin,G.Faure, J.Strauss

 

Oda Orkestramız:

İzmir`de vakıf üniversitelerinin müziğe desteğinin ilk örneği oluşturan Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası 2006 yılında Kurucumuz ve Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Yaşar`ın fikriyle kurulmuştur.
İlk iki yılda değişik şef ve solistlerle birçok salonda faaliyet gösteren orkestranın 2008-2009 akedemik yılı itibariyle Genel Müzik Direktörü ve Orkestra Şefi Alexander Rudin olmuştur.
Kültürel hayatımızı zenginleştiren çok sesli evrensel müziği konser , festival ve resitaller açılımıyla müzikseverlere sunan Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası her ay Selçuk Yaşar Kampüs Konser ve Konferans Salonunda dinliyicileriyle buluşuyor.
Çoğu solistlik kariyerlerini devam ettirmekte olan sanatçılardan oluşan Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası giderek kadrosunu güçlendirerek ulusal ve uluslararası platformlarda üniversitemizi başarıyla temsil etmektedir.
 
Öğr.Gör. Zehra Sak Brody 
Öğr.Gör. Pınar DİNÇER
Öğr.Gör. Serdar MAMAÇ
Öğr.Gör. Aylin AYBEK
Öğr.Gör. Esra KALKANOĞLU
Öğr.Gör. Aylin AYBEK

Biletler: Tam: 10.-TL, Öğrenci: 5.-TL
Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü: 0 232 411 54 23
Hazırlık Okulu: 0 232 411 57 00
 
 
Gülsin Onay Sayfası'ndan Seçkiler

Gülsin Onay: Provaya başlıyoruz./ 15.12.13 Pazar, saat: 15:00 - Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Konser Salonu
Gülsin Onay: Provaya başlıyoruz./ 15.12.13 Pazar, saat: 15:00
Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Konser Salonu


 


Gülsin Onay

“Piyanist sadece olağanüstü teknik ustalığı ile değil, müzikal zekâ ve anlayışın sık rastlanmayan bir bileşimi ile de dinleyiciyi fethediyor. İhtişam, olağanüstü cümleleme, müzikal enerji ve zekâ mükemmel biçimde dengeleniyor.” Göttinger Tagblatt Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Sa
int Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Sanat Danışmanlığını yapmaktadır. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Gülsin Onay’ın 20’yi aşkın albüm kaydı, yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. Ülkemizde CD’leri Lila Müzik etiketiyle yayınlanan sanatçının, özellikle Rachmaninov ve Çaykovski piyano konçertolarını seslendirdiği albümü başta Vladimir Ashkenazy olmak üzere pek çok meslektaşının takdirini kazanmıştır. Gülsin Onay son yıllarda Amerika’da da peş peşe çıkan albümleriyle adından söz ettirmektedir. VAI firması DVD olarak Grieg ve Saint Saens konçertolarını ve Miami Piyano Festivali resitalini yayınladı. 2011 sonbaharında piyasaya çıkan “Liszt, Haydn & Schubert” CD’si ile birlikte sanatçı Amerika’da artık Dorian Sono Luminus etiketi altında kayıt yapmaktadır. Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı’nda eğitim gören Gülsin Onay’a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 
Daha ayrıntılı bilgi içinwww.gulsinonay.com


Özgeçmiş
Hakan Şensoy/ Orkestra
İstanbul'da doğan sanatçı, keman eğitimine 1977-78 yılında girdiği İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda Prof. Ayhan Turan gözetiminde "Hızlı Eğitim Özel Keman Birimi"nde başladı.1984 yılında verdiği ilk resitalinden bu yana İtalya, İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Romanya, Kosova, Arnavutluk, Letonya, Azerbaycan, Estonya, İsveç, İngiltere, Venezuela, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'de dünyaca önemli konser salonlarında (New York Carnegie Hall – Paris Louvre Auditorium) pek çok orkestra konserine solist ve şef olarak katıldı ve resitaller verdi.
1985 yılında İstanbul Filarmoni Derneği tarafından "Yılın En Başarılı Genç Sanatçısı" ve aynı yıl İTÜ Rektörü elinden "Sanat Dalında Üstün Başarı" ödüllerini aldı.1988 Eylül ayında İstanbul AKM'de verdiği resital UNESCO tarafından Uluslararası Eğitim seferberliğine alındı ve bu konserde pek çok ülkeden Unesco temsilcisi hazır bulundu. Aynı yıl kazandığı bursla yüksek lisans eğitimi yapmak üzere Londra Kraliyet Mzik Koleji'nde eğitimine başladı. Burada Trevor Williams'ın sınıfından mezun oldu.
1992 yılında İtalya San Bartalameo'da yapılan Uluslararası Rovere D'Oro Oda Müziği yarışmasında dördüncü oldu. Aynı yıldan itibaren Bari Uluslararası Chritoph Colombus Festivali, Uluslararası İstanbul, İzmir ve Ankara, Bodrum D-Marin Turgut Reis ve Gümüşlük Müzik Festivalleri, CRR Konser Salonu Genç Solistler Festivali, Brasov Uluslararası Oda Müziği Festival, Malmö "Falsterbonasets" Uluslararası Yaz Festivali, İtalya San Sione Tango Festivali ve İsveç Karlskrona Uluslararası Müzik festivallerine defalarca solist ve ef olarak davet edildi. 34. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde 3 ayrı konserde solist, orkestra şefi ve başkemancı olarak sahneye çıkarak sahne üzerinde 3 ayrı disiplinle böyle bir etkinlikte yer alan ender sanatçılar arsında yerini aldı.
1990-92 döneminde İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde master eğitimini tamamladı. 1992-93 sezonunda Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın konuk başkemancılığını ve 2000 – 2003 yılları arasında Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası başkemancılığını da yapan sanatçı, ayrıca Milli Reasürans Oda Orkestrası kurucularından ve Akbank Oda Orkestrası kurucu üyesi ve başkemancısı, İstanbul Oda Orkestrası ve Filarmonia İstanbul topluluğunun kurucusu ve Genel Müzik Direktörü’dür.
Pek çok Radyo ve TV programına yapımcı ve yorumcu olarak katılan Hakan Şensoy, ulusal bestecilerimizin eserlerini yorumlamaya da özen göstermektedir. Kemancı ve orkestra şefi olarak çoğu kendine ithaf edilen onlarca eserin Türkiye ve yurt dışında ilk seslendirilişlerini gerçekleştiren sanatçının CD kayıtları KALAN Müzik ve AFM Records etiketiyle sunulmaktadır. 2002 yılında doktora eğitimini İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamlayan Şensoy çalışmalarını bir süre Devlet Sanatçısı Ayla Erduran ve ünlü Rus Kemancı ve Pedagog Victor Pikaisen ile sürdürmüştür.
İlk Orkestra Şefliği derslerini 1984 – 1987 yılları arasında Demirhan Altuğ'dan alan sanatçı, 2003 yazında Accademia Cicciana di Sienna'da Gianluigi
Gelmetti'nin şeflik kursuna katılmıştır. Orkestra şefi olarak aralarında Sholomo Mintz, Raphael Walfisch, Fazıl Say, Cihat Aşkın, Tedi Papavrami, Peter Jablonsky, Hüseyin Sermet, Bruno Schneider, Gülsin Onay, Emre Elivar, Keneth Hamilton, gibi dünyaca tanınmış solistlere ve Terence Blanched Band, Bee Gees Band, Dreamtone & Iris Mavraki's NEVERLAND gibi sıra dışı gruplara eşlik eden sanatçı Amerika kıtasından Avrupa'ya uzanan çok geniş bir yelpazede yer alan pek çok ülkede konserler idare etmekte, solist olarak resitaller ve orkestra konserlerinde yer almaktadır.

2010 – 2011 sezonunda Polonya, İtalya, ABD, Meksika, Arnavutluk, Lübnan, Çek Cumhuriyeti, Küba, Portekiz, İsveç, Azerbaycan gibi pek çok ülkeye konserler vermek ve idare etmek üzere davet edilen sanatçı halen İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda Yrd.Doçent unvanıyla öğretim üyesidir.
Alıntıhttps://www.evetbenim.com/haber/haberdetay/17283-Sinema-Senfoni-Orkestrasi-ozel-Konseri.html#.Uqssy9JdXus


Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
Kaynak: Yaşar Üniversitesi: http://www.yasar.edu.tr/

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir