Sonsuz Emanet: Fatih Mika Gravür Sergisi


 

 
'SONSUZ EMANET'
Fatih Mika Gravür Sergisi
 5.02.2014-25.02.2014
Açılış:05.02.2014 Çarşamba, saat: 18:30
AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği/ Brüksel

 
05.02.2014-25.02.2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan; Fatih Mika'nın "Sonsuz Emanet"  gravür sergisi AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği/Brüksel'de sanatseverlerle buluşuyor.
Küratör: Beste Gürsu


Fatih Mika sergisi için hazırlık yapıyor/ 04.02.2014 Salı, saat: 20:00

Fatih Mika: Gravür Sanatçısı. Fotoğraf: www.fatihmika.com

Fatih Mika: Gravür Sanatçısı. Fotoğraf: www.fatihmika.com
Fatih Mika 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ndeki eğitimini yarıda bırakarak Yugoslavya'ya gitti. Sarayevo Güzel Sanatlar Akademisi Grafik(Gravür) Bölümünden mezun oldu. İhtisasını da aynı Akademi'de Dzevad Hozo Atölye'sinde tamamladı. Roma güzel Sanatlar Akadamesi'nde gravür teknikleri dersleri verdi. Fatih Mika çalışmalarını Roma'da sürdürmektedir. 
Sanat yaşamı boyunca enerjisini bir ekol yaratmaya ya da herhangi ekolün içinde olmaya harcamayan Fatih Mika, enerjisini gravürün anlatım olanaklarını geliştirmek ve yeni anlatım olanakları geliştirmek ve yeni anlatım olanakları bulmak için kullandı. Gravürü bağımsız bir sanat dalı olarak kabul eden Fatih Mika, tüm yaşamı boyunca sadece gravür üretti.


Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
Görsel: Fatih Mika facebook sayfasından alıntı
Kaynak:İleti Haber/ Fatih Mika-  fatihmika@libero.it

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir